Cutremur de 5,3 grade în vestul Iranului

Un seism cu magnitudinea de 5,3 s-a produs în partea vestică a Iranului duminică seară, provocând rănirea a cel puţin 54 de persoane, cu doar câteva ore înainte ca un cutremur de intensitate moderată să fie resimţit în apropiere de capitala ţării, Teheran, a anunţat presa centrală iraniană, citată de Reuters.

Nu au fost raportate decese şi pagube materiale după al doilea seism, ce a avut o magnitudine de 4,2 şi care s-a produs la o distanţă de 90 de kilometri faţă de Teheran, a anunţat agenţia de presă iraniană IRNA.

Cele mai multe dintre cele 54 de persoane rănite după primul seism de duminică seară au fost externate după ce au primit tratamente medicale în spitalele din provincia vestică Kermanshah, au precizat reprezentanţii serviciilor de urgenţe medicale, citaţi de IRNA.

Potrivit aceleiaşi agenţii de presă, majoritatea accidentelor au reprezentat răni minore, provocate de căderea unor obiecte.

Un seism cu magnitudinea de 7,3 care s-a produs în provincia Kermanshah şi în Irak în noiembrie 2017 a făcut peste 600 de victime şi a rănit peste 8.000 de persoane.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS