Curtea Europeană de justiție: UBER este o companie de transport

Curtea Europeană de justiție a decis că UBER este o companie de transport și trebuie să se supună legilor în vigoare.

Uber susține că este o aplicatie digitală și că serviciile sale nu au nicio legatură cu taximetria și că respectă legile sub care îi este reglementată activitatea acestui tip de activitate.

„În majoritatea țărilor UE în care operăm sub legea transportului sau suntem în curs de reglementare, această hotărâre nu afectează mersul lucrurilor. Totuși, în continuare, milioane de europeni sunt împiedicați să folosească aplicații similare cu ale noastre. Așa cum a declarat noul nostru CEO, Dara, este necesar ca serviciile de tip Uber să fie reglementate, astfel vom continua dialogul cu autoritățile din Europa. Aceasta este abordarea noastră pentru a ne asigura că oricine poate comanda o cursă sigură la apăsarea unui buton”, a reacționat Uber.

Curtea de Justiție a UE de la Luxemburg a fost solicitată de un judecător spaniol, în urma unei acțiuni în instanță, depusă în 2014 de o asociație profesională a taximetriștilor din Barcelona, care spunea că este victimă a concurenței neloiale făcuta de Uber.

Asociația Elite Taxis susținea că șoferii care fac Uber trebuie să dispună de aceleași licente și autorizatii care le sunt necesare si taximetristilor pentru a face curse.

Uber spune că decizia “nu afectează mersul lucrurilor. “Așa cum a declarat noul nostru CEO, Dara, este necesar ca serviciile de tip Uber să fie reglementate, astfel vom continua dialogul cu autoritățile din Europa”.

Aceasta este abordarea noastră pentru a ne asigura ca oricine poate comanda o cursă sigură la apasarea unui buton, a declarat purtătorul de cuvânt Uber.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS