Confidenţialitate

Curtea de Conturi amendează consiliile locale din Iași și Neamț pentru spitalul modular de la Iaşi

Curtea de Conturi a amendat cu 60.000 de lei asociaţia prin care consiliile judeţene din Neamţ şi Iaşi au cumpărat spitalul modular de la Iaşi.

Spitalul, cumpărat prin achiziție directă acum patru luni, nu a fost dat în funcțiune încă.

Inspectorii Curții de Conturi susțin că asociația formată din Consiliile Județene Iași și Neamț nu a întocmit încă un contract de management pentru spitalul modular, iar la achiziție  nu a trecut în caietul de sarcini toate cerinţele tehnice.

În replică, președintele Consiliului Județean Iași a izbucnit nervos la auzul veștii că va fi amendat: „Am să o plătesc eu, dacă aşa consideră statul român pentru că îi faci treaba Guvernului. Am să o plătesc eu!”, a spus Marinel Popa.

Spitalul modular ar trebui să funcționeze ca secție exterioară a Spitalului de Boli Infecţioase din Iași, iar președintele Consiliului Județean susține că această unitate trebuia să facă planul de management şi organigrama.

Spitalul modular nu are încă avizul DSP.

Autorităţile au anunţat cel puţin cinci termene până la care unitatea medicală ar fi trebuit să primească pacienţi, însă, niciunul nu a fost respectat. Spitalul a costat 13.2 milioane de euro și a fost furnizat de o firmă din Turcia care ar fi trebuit să obțină toate avizele necesare.