Confidenţialitate

Curtea de Conturi a sesizat DNA pentru pagube de sute de milioane la Ministerul Sănătății, ISU și Unifarm

Curtea de Conturi a analizat mai multe achiziții făcute din bani publici de Ministerului Sănătății, Unifarm și Inspectoratul pentru Situații de Urgență și a ajuns la concluzia că pagubele depășesc 320 de milioane de lei numai la una dintre ele, respectiv Unifarm.

Unifarmul este compania de stat prin care s-au cumpărat majoritatea echipamentelor necesare gestionării pandemiei, iar fostul său director, Adrian Ionel a fost acuzat de fapte penale în legătură cu acest tip de achiziții.

De altfel, procurorul șef al DNA, Crin Bologa, a explicat la Europa FM că procurorii anticorupție mai au în lucru acum 94 de dosare care au legătură cu achizițiile din pandemie, după ce 8 au fost deja trimise instanțelor de judecată.

”Am rămas în anchetă în prezent un număr de 94 de dosare iar 8 dosare au fost trimise în judecată, atât cele cu Unifarm-ul, dar am mai avut și la Brașov de boli infecțioase din Brașov, dar și de la Sfântu Gheorghe. În celelalte 94 de cauze, unele dintre dosarele noastre vor fi finalizate în perioada următoare, am încercat să indisponibilizăm bunuri în vederea recuperării prejudiciului, prejudiciul se ridică la nivelul zecilor de milioane, cel puțin, de euro.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Curtea de Conturi crede că infracțiunea  cel mai des comisă a fost cea de abuz în serviciu.

  • Anca Grădinaru