Confidenţialitate

Școala Doctorală de Teologie, unde predă preafericitul Teodosie, examinată de o comisie specială

Plagiatul și lipsa onestității științifice din tezele de doctorat în Teologie Ortodoxă de la Universitatea „Ovidius”, unde Teodosie este profesor universitar și director al școlii doctorale, au fost câteva din motivele prin care Patriarhia i-a refuzat arhiepiscopului Tomisului ridicarea la rangul de mitropolit.

Din cele 15 teze invalidate, 9 au fost coordonate de Teodosie iar două titluri de doctor au fost retrase definitiv de CNATDCU pentru plagiat, arată ziarista Emilia Șercan, care a cercetat subiectul.

Eronat, afirmă Arhiepiscopia Tomisului, care vorbește de 8 teze de doctorat coordonate de Teodosie, dintre care una singură a fost invalidată definitiv de CNATDCU.

Mai mult, în cazul tezelor coordonate de către Teodosie, nici una nu a depășit 5% similitudine la testarea cu  softul antiplagiat, afirmă arhiepiscopia. Disputa continuă și pe subiectul coordonatorilor de doctorat-  4 coordonatori, printre care și Teodosie, ar avea în îndrumare mai mulți doctoranzi decît permit prevederile interne ale Universității „Ovidius”.

Din nou, Arhiepiscopia susține că datele nu sunt corecte –arhiepiscopul Teodosie are 17 doctoranzi, iar ceilalți profesori nu depășesc limita de 20 de doctoranzi.