Confidenţialitate

Curtea de Apel din Sofia a amânat pronunțarea deciziei privind extrădarea Elenei Udrea pentru 8 iunie | AUDIO

Magistrații Curții de Apel din Sofia au amânat din nou pronunțarea unei decizii privind extrădarea Elenei Udrea pentru 8 iunie. Autoritățile române au furnizat toate datele cerute de instanța bulgară în acest caz. Între timp, fostul ministru rămâne în arest în Bulgaria.

Elena Udrea: Justiția din România are probleme grave care ar trebui remediate

După ce a fost audiată de magistrații bulgari, Elena Udrea a susținut că „justiția din România are probleme grave care ar trebui remediate” și a susținut că acesta este motivul pentru care „în toate țările din Europa” solicitările românești sunt respinse.

În primă instanță, judecatorii bulgari din Blagoevgrad au hotărât ca Udrea să fie extrădată, pentru a-și executa sentința definitivă de 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Aceasta a contestat decizia și acum așteaptă sentința definitivă.

Elena Udrea și-ar putea ispăși pedeapsa la Penitenciarul pentru femei de la Tîrgșor

Avocaţii Elenei Udrea au depus mai multe documente şi plângeri în care susțin că acesteia i-ar fi fost încălcat dreptul la un proces echitabil și că unul dintre judecătorii români care au dispus decizia în dosarul ei nu depusese jurământul în calitate de magistrat.

Dacă instanța din Bulgaria o să admită definitiv ca Elena Udrea să fie extradata, Poliția Română și autoritățile bulgare vor stabili data când aceasta va fi predată și preluată sub escortă de către autoritățile judiciare din România.

Udrea și-ar putea ispăși pedeapsa la Penitenciarul pentru femei de la Tîrgșor unde a fost încarcerată și în 2015, când a fost arestată preventiv în dosarul „Gala Bute”. Elena Udrea a fugit în Bulgaria pe 7 aprilie, cu câteva ore înainte ca instanța supremă să pronunțe soluția definitivă de condamnare în dosarul Gala Bute. A fost prinsă în apropiere de granita cu Grecia.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Sorin Oprescu rămâne în Grecia. Poliția elenă: Trebuie să se prezinte la secție de 2 ori pe lună

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.