Confidenţialitate

Curtea de Apel Bucureşti ridică măsura carantinei în comuna Gornet

Curtea de Apel Bucureşti ridică măsura carantinei în comuna Gornet, însă judecătorii au respins cererea autorităţilor locale ca DSU să plătească daune de 4 milioane euro.

Decizia instanţei nu este definitivă, însă este executorie.

Avocatul care i-a reprezentat pe locuitorii din comună, Bogdan Dumitru le-a solicitat judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti să constate nelegalitatea hotărârii prin care s-a impus carantina în comună, el spunând că DSU a invocat, la emiterea ordinului, o hotărâre a autorităţilor judeţene care nu are legătură cu instituirea stării de carantină, ci cu “măsuri pentru eliminarea răspândirii pestei porcine”.

El a reclamat faptul că DSP Prahova nu a efectuat niciodată o anchetă epidemiologică şi nu a existat niciun fel de colaborare între prefect şi autorităţile locale.

Pe 22 iulie, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat instituirea carantinei zonale în localitatea Gornet din judeţul Prahova.

Potrivit datelor transmise de Prefectura Prahova, măsura carantinei a fost instituită pentru 14 zile, cu posibilitate de prelungire în funcţie de evoluţia răspândirii comunitare a noului coronavirus.