Confidenţialitate

Gornet, Prahova – a doua localitate plasată în carantină

A doua localitate plasată de azi în carantină este satul Gornet din comuna cu același nume, județul Prahova. Decizia, luată de Comitetul județean pentru Situații de Urgență, a fost aprobată de autoritățile sanitare din București (Departamentul pentru Situații de Urgență, potrivit procedurii).

În Gornet, Prahova, a crescut numărul de infectări în ultima perioadă. Au fost înregistrate 15 cazuri noi între 8 și 20 iulie.

„În urma analizei de risc, miercuri a fost derulată procedura legală de carantinare zonală pentru a doua localitate, respectiv, localitatea Gornet, comuna Gornet, județul Prahova”, anunță, miercuri seară, Departamentul pentru Situații de Urgență.

Tot miercuri, de la ora 17.00, a fost plasată în carantina satul Cartojani din comuna Roata de Jos, județul Giurgiu. Acolo au fost confirmate 32 de cazuri de COVID-19 la o populație de 3.600 de locuitori. Alte 37 de persoane au intrat în contact cu persoanele confirmate.

Carantina zonală este instituită la propunerea Direcției de Sănătate Publică teritorială cu avizul Institutului Național de Sănătate Publică. Hotărârea este luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență prin ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență.