Confidenţialitate

Curtea de Apel Bucureşti ar putea rămâne în pronunţare în dosarul “Colectiv” | AUDIO

Este dosarul în care, printre alte condamnări în primă instanță, fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone a primit 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu.

Judecătorii au anunţat că este posibil să se acorde termen şi miercuri, dacă avocaţii nu vor finaliza pledoariile, urmând ca după să delibereze şi să pronunţe o decizie finală.

 Cătălin Tolontan, în emisiunea Deșteptarea:

„La Curtea de Apel București, șefa completului a spus că e posibil să mai prelungească încă o zi și e posibil ca dosarul Colectiv, în sfârșit, să se încheie pe 22 decembrie 2021, la 6 ani și un pic după tragedie. Amânarea actului de justiție e refuzul de a face dreptate și toate aceste lucruri lasă în urmă cimitire de morți, cum au spus cei de la Parchet. Să-și aducă aminte și cei de la Parchet în alte cazuri, cât de mult le-au amânat ei înșiși în alte cazuri.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Luni, apărătorii celor judecaţi în acest dosar au solicitat instanţei achitarea sau aplicarea unor pedepse mai blânde.

Procesul Colectiv se află în faza de apel, după ce, în decembrie 2019, Tribunalul Bucureşti a dictat primele sentințe.

Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 8 ani de închisoare, patronii clubului au fost condamnați la 11 ani și 8 luni de închisoare iar partronul firmei de artificii la peste 12 ani de închisoare. 65 de oameni au murit în urma incendiului izbucnit la clubul bucureștean în 30 octombrie 2015.

Citește și: Dosarul Colectiv: Curtea de Apel București a schimbat încadrarea juridică a faptelor înlăturând sintagma „consecințe deosebit de grave” | AUDIO