Curtea de Apel Bucuresti a publicat motivarea condamnarii lui Dan Voiculescu

Documentul are peste 220 de pagini și arată, între altele, că fondatorul PC a săvârșit cu bună-știință infracțiunile și i-a coordonat și pe ceilalți inculpați din dosar.

În plus, pe parcursul procesului a sfidat Justiția, iar condamnarea la 10 ani s-a vrut o ripostă fermă și dură împotriva corupției, mai spun judecătorii.

Judecătorii de la Curtea de Apel București au publicat astăzi motivarea condamnării lui Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare.

‘Inculpatul Voiculescu este cel care a controlat de la bun început operaţiunile juridice ce au condus la privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare.

‘De asemenea, el este cel care a beneficiat de pe urma activităţii infracţionale în mod direct şi nemijlocit ‘ – se arată în motivarea Curții de Apel București.

Judecătorii spun că pedepsele aplicate în acest dosar ar trebui să-i sperie pe cei care vor să comită astfel de infracțiuni.

Închisoarea este singura modalitate de reeducare a inculpaţilor – se mai arată în document.

Potrivit motivării, Dan Voiculescu a minţit şi şi-a folosit influenţa de preşedinte al Partdiului Conservator pentru a prelua Institutul de Cercetări Alimentare. În plus, știa că preţul plătit a fost subevaluat cu intenţie de ceilalţi inculpaţi.

Într-unul dintre paragrafe, magistrații remarcă şi faptul că, după ce a câştigat licitaţia pentru ICA, directorul Institutului de la acea vreme – Gheorghe Mencinicopschi – a fost promovat imediat în partidul lui Dan Voiculescu.

Fondatorul PC a fost condamnat definitiv în 8 august la 10 ani de închisoare cu executare.