Confidenţialitate

Curtea de Apel Bucureşti a anulat achitarea lui Vasile Blaga. Cere reluarea dosarului de la zero

Procesul în care europarlamentarul PNL Vasile Blaga este judecat pentru trafic de influenta se reia la Tribunalul București.

În acest dosar, Vasile Blaga fusese achitat, însă Curtea de Apel București a decis astăzi să desființeze această decizie.

Blaga este acuzat în dosar că ar fi primit prin interpuși 700.000 de euro de la fostul primar din Piatra Neamț Gheorghe Ștefan.

E un dosar care viza finanțarea ilegală a campaniei electorale a PDL, în care procurorii anticoprupție susțin că, pe vremea cand era secretar general al PDL și senator, ar fi primit în patru rânduri bani.

Sumele ajunse la PDL în urma înțelegerilor intre Blaga, Gheorghe Ștefan și omul de afaceri Horațiu Bruno Berdilă erau scoase prin intermediul unor firme de tip “fantomă”, ai caror administratori, martori în dosar, primeau comisioane cu valori cuprinse între 200 și 1.500 de lei.

Vasile Blaga a fost achitat in acest caz pe 30 octombrie 2017, de Tribunalul Bucuresti. Procurorii DNA au contestat decizia, iar cazul a ajuns pe rolul Curtii de Apel Bucuresti în 2019. În acest proces, suspendat pe perioada pandemiei, s-a dat acum decizia definitivă de a desființa achitarea.