Confidenţialitate

Curtea de Apel a ridicat sechestrul pus pe bunurile fraților Tate | AUDIO

Curtea de Apel București a ridicat sechestrul pus pe proprietățile și mașinile de lux și ale fraților Tate. Încă din ianuarie anul trecut procurorii puseseră sub sechestru 15 limuzine, zece case și mai multe terenuri deținute cei doi frați – Andrew și Tristan Tate – acuzați de viol și trafic de persoane.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Curtea de Apel București a anulat definitiv decizia de punere sub sechestru a bunurilor fraților Tate, conform minutei instanței.

Pe lista mașinilor de lux ridicate de procurorii DIICOT de la fraţii Tate se numără trei autoturisme Porsche, două Ferrari, un autoturism Aston Martin, un McLaren și un Lamborghini, printre altele.

Tot atunci au fost puse sub sechestru pe 15 case și terenuri.

Acuzați de viol, trafic de persoane și constituire de grup infracțional organizat, fraţii Andrew şi Tristan Tate au fost reținuți de procurorii români pe 30 decembrie 2022. Trei luni mai târziu erau plasați în arest la domiciliu, iar din august sunt cercetați sub control judiciar.

Însă în decembrie instanța a respins contestațiile formulate de avocații fraților Tate cu privire la măsura controlului judiciar, după ce aceștia au cerut să părăsească temporar România.

Redăm integral minuta

„Încheierea nr. 8/CP – În baza art. 425 indice 1 alin. 7 pct. 2 lit. b Cod procedură penală, raportat la art. 282, art. 353 alin. 1 teza I Cod procedură penală şi la decizia nr. 554/2017 a CCR, admite contestaţiile formulate de contestatorii Tate Emory Andrew, Tate Tristan, SC Ground Breaking Development S.R.L. şi The Cannon Run Limited împotriva încheierii din data de 11.12.2023, pronunţate de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Bucureşti, în dosarul cu nr. 18906/3/2023/a1.4, pe care o desfiinţează integral, cu trimitere spre rejudecare.

Judecarea cauzei urmează a fi reluată de la citarea părţilor şi subiecţilor procesuali principali, în conformitate cu art. 32, art.33 Cod procedură penală raportat la art. 250 indice 2, art. 250 indice 1 şi art. 425 indice 1 alin. 6 Cod procedură penală. Ia act că asistenţa juridică a contestatorilor a fost asigurată prin avocaţi aleşi.

În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea prezentelor contestaţii rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată prin punerea la dispoziţia contestatorilor, a intimatei şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 08.01.2024.

Document: Încheiere finală camera consiliu 8/2024 08.01.2024”.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Frații Tate, puși în libertate printr-o decizie definitivă a Curții de Apel București | AUDIO