Confidenţialitate

Cursurile, suspendate în 42 de școli și grădinițe din cauza furtunilor

Cursurile sunt suspendate, luni, în 42 de unităţi din patru judeţe care au fost afectate de furtunile puternice, ”ca măsură de siguranţă”.

Cele mai multe – 15 de şcoli şi patru grădiniţe – sunt în judeţul Timiş, cel mai afectat de intemperii.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), ca măsură de siguranţă, în urma efectelor produse la nivelul clădirilor, s-a luat măsura suspendării cursurilor în data de 18 septembrie în 42 unităţi şcolare din judeţele Arad (1), Bihor (18), Cluj (1) şi Timiş (22).

Judeţul Timiş a fost cel mai afectat de intemperiile produse duminică, înregistrându-se cinci decese şi 49 de răniţi.

Conform bilanţului ISU Timiş, vântul a depăşit la rafale 80 de km/oră, iar în intervalul 15.20 – 21 au fost emise cinci avertizări nowcasting – două cod galben şi trei de cod portocaliu.

Cinci persoane au decedat, iar 42 de adulţi şi 7 copii au fost răniţi. Echipajele ISU au intervenit pentru deblocarea a 152 de persoane aflate în autovehicule sau în trenuri.

Au fost înregistrate 566 de apeluri la 112 şi au fost afectate 23 de localităţi. În 30 de localităţi a fost afectată alimentarea cu curent electric, din acelaşi motiv, în 25 a fost întreruptă alimentarea cu apă potabilă.

Echipaje ISU au intervenit la 93 de locuinţe, în principal cu acoperişul avariat, şi au fost îndepărtaţi 176 de copaci căzuţi.

Au fost afectate de furtună 22 de unităţi de învăţământ, cinci unităţi de cult şi patru clădiri ale IPTF. Ieşirea din Timişoara spre Lugoj şi drumul dintre Dumbrăviţa şi Giarmata au fost blocate.