Confidenţialitate

Cursuri gratuite de formare profesională pentru meseriile de bucătar, brutar, ospătar, tâmplar sau lucrător în cultura plantelor

Până pe 30 iulie, tinerii care au părăsit sistemul de protecție socială sau care provin din familii defavorizate se pot înscrie la unul dintre cursurile gratuite de formare profesională pentru meseriile de bucătar, brutar, ospătar, tâmplar sau lucrător în cultura plantelor, oferite de Școala de Meserii CONCORDIA în Ploiești.

Tinerii se pot înscrie la adresa de e-mail scoala@concordia.org.ro și, pentru detalii, aceștia pot contacta coordonatorul de proiect la numărul de telefon 0731 680620.

Tinerii trebuie să aibă minim 8 clase absolvite și vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani pentru calificările de brutar, ospătar, bucătar sau între 18 și 30 de ani pentru calificările de tâmplar și lucrător în cultura plantelor. Durata cursurilor este de 10 luni. Tinerii au masa de pranz asigurată și pot beneficia de cazare, în limita locurilor disponibile. Admiterea se face pe baza unui interviu și a unor teste de evaluare a cunoștințelor.

Școala de Meserii CONCORDIA, din cadrul Centrului pentru Educație și Formare Profesională CONCORDIA, oferă oportunități incluzive de formare profesională pentru 40 de tineri anual, garantând accesul tinerilor proveniți din medii dezavantajate la educație și formare profesională de calitate. Cursurile organizate de Școala de Meserii CONCORDIA pun un mare accent pe formarea practică, 75% reprezentând pregătire practică și 25% teorie.

Pe lângă cursurile de calificare, tinerii beneficiază de cursuri de dezvoltare personală, limba engleză, matematică aplicată și educație civică, astfel încât să devină mai buni în meseria în care se formează, dar și pentru a face față mai bine provocărilor din viața de zi cu zi. La finalizarea acestor cursuri, în urma unui examen, absolvenţii primesc o diplomă recunoscută de către Autoritatea Națională pentru Calificări și în Uniunea Europeană.

După finalizarea cursurilor, prin Serviciul de Consiliere Vocațională, tinerii sunt sprijiniți în găsirea unui loc de muncă.

Pentru mai multe informații despre înscriere puteți accesa siteul Concordia.