Curse Germanwings anulate

Membrii unor echipaje s-au declarat inapți de zbor după vestea accidentului aviatic din Franța, potrivit Associated Press.

Operatorul aerian low-cost Germanwings a fost obligat să anuleze, astăzi, cel puţin 7 zboruri din Dusseldorf.

Membrii echipajelor s-au declarat inapți de zbor după vestea accidentului aviatic din Franța, potrivit Associated Press.

Carsten Spohr, CEO-ul Lufthansa, companie care deţine Germanwing, a declarat că înţelege situaţia, întrucât multe echipaje i-au cunoscut pe cei 6 angajaţi care au murit, alături de 144 de pasageri, în tragedia din Alpii francezi.

Anterior, un purtător de cuvânt al Lufthansa, care deţine operatorul low-cost Germanwings, a confirmat pentru DPA că avionului i-a fost reparată, ieri, uşa trenului de aterizare.

Suspendate din cauza întunericului şi a ninsorii, cercetările la faţa locului au fost reluate în zori.

Cu destinaţia Dusseldorf, cursa low-cost a decolat în cursul dimineții de la Barcelona, având la bord 144 de pasageri și 6 membri ai echipajului. Niciunul nu a supravieţiut.

Un martor a declarat că scena este una ‘apocaliptică’.

Accesul în zonă, la 2.000 de metri altitudine, este foarte dificil din cauza pantelor abrupte. Se poate ajunge în regiune pe calea aerului sau la pas.

Este de aşteptat ca identificarea victimelor să dureze mai multe zile.

Între acestea se numără 16 elevi adolescenţi, dar şi cântăreţul de operă Oleg Bryjak.

Din primele date ale anchetei rezultă că avionul a pierdut altitudine, dar piloţii nu au transmis semnal SOS, iar condiţiile meteo erau prielnice zborului.