Confidenţialitate

Curele de slăbire, programate genetic să eşueze

Unele femei sunt programate genetic să reacţioneze mai bine la dietele bogate în grăsimi, în timp ce altele reuşesc să scape de kilogramele în plus doar cu ajutorul dietelor cu conţinut mare de carbohidraţi.

Totul depinde de codul ADN, spun cercetătorii de la Universitatea Stanford, din Statele Unite, care au comparat cinci gene responsabile de modul în care corpul uman foloseşte grăsimile şi carbohidraţii, în cazul a 100 de femei supraponderale, ce au încercat o sumedenie de diete.

Experţii americani au constatat că femeile ce au urmat diete corespunzătoare propriului genotip, au pierdut în jur de şase kilograme, în medie, în decursul unui an, de trei ori mai mult că celelalte femei.

Mai mult, acestea au reuşit să-şi subţieze talia cu peste 5 centimetri, în timp ce femeile care au urmat diete nepotrivite au pierdut doar 2,5 centimetri.