Confidenţialitate

Cupluri celebre și poveștile lor de dragoste

Știm că dragostea nu are bariere și nu ține cont de vârstă sau de statut social.

Cuplurile care trec testul timpului sunt tot mai rare, însă avem câteva exemple care ne demonstrează că dragostea poate învinge orice obstacol.

Shah Jahan și Mumtaz Mahal

Legenda spune că Shah Jahan, unul dintre împărații Indiei, a cunoscut-o pe viitoare sa soție, Mumtaz Mahal, pe când erau copii. Aveau 15 și 14 ani și s-au căsătorit 5 ani mai târziu. A contat și faptul că Mumtaz era la rândul ei de viță nobilă.

Neobișnuit pentru acele timpuri, Mumtaz își însoțea soțul și în campaniile militare și spun unele cronici, era cel mai important sfătuitor al împăratului. Chiar căsătoriți fiind, își scriau poezii și scrisori de dragoste.

Jahan a avut și alte soții, dar spun cronicarii, pe restul le-a luat doar din obligație față de alte capete încoronate. Povestea lor de dragoste s-a încheiat brusc, pe când Mumtaz avea 38 de ani.

A murit în timp ce dădea naștere celui de-al 14 copil și pe patul de moarte, i-ar fi cerut lui Jahan un mormânt demn de iubirea lor.

Așa a luat naștere Taj Mahalul, a cărui constucție a durat două decenii. Zecii de mii de oameni și mii de elefanți au lucrat la monumentul din marmură albă, simbol al iubirii veșnice, unde Shah Jahan și Mumtaz Mahal își dorm somnul de veci.

Meryl Streep şi Don Gummer

Cei doi s-au cunoscut în 1978, la scurt timp după iubitul lui Meryl Streep a murit de cancer la plămâni. După moartea prietenului său, Meryl Streep a fost dată afară din apartamentul în care locuiau împreună.

Viața actriței s-a schimbat atunci când fratele ei i l-a prezentat pe prietenul său, Don. După aproximativ șase luni, Meryl Streep şi Don Gummer s-au căsătorit, în septembrie 1978.

Au împreună patru copii, Mamie Gummer, Henry Wolfe Gummer, Grace Gummer, Louisa Gummer.

Marie și Pierre Curie

În cazul cuplului Marie și Pierre Curie, se poate spune că știința i-a adus împreună. Ea s-a născut în Polonia și cu multe sacrificii, a ajuns studentă a Universității Sorbona din Paris. El era șeful unuia dintre laboratoarele universității și s-au cunoscut pe când Marie era studentă. Se întâmpla în 1894 și un an mai târziu, Pierre o cerea de soție.

Fără success, pentru că Marie voia să revină în Polonia natală, unde încerca să obțină un post de profesor universitar. Pentru că era femeie, s-a lovit la rândul ei de un refuz din partea Universității din Cracovia, așa că s-a întors la Paris. După încă un an, cei doi s-au căsătorit și la ceremonie, Marie Currie a purtat o rochie albastra pe care mai apoi, a purtat-o și în laborator, în timpul experimentelor.

În 1903, soții Curie și un al treilea om de știință, Henri Becquerel au primit Premiul Nobel pentru fizică. Le era recompensată munca de cercetare de a radioactivității, dar inițial, Marie Curie nu și-a găsit numele pe lista câștigătorilor.

Lucrurile s-au schimbat după ce a intervenit soțul ei, Pierre, a făcut presiuni. În acest fel, Marie Curie a devenit prima femeia care a primit premiul Nobel și soții Curie, primul cuplu căruia i-a fost acordată această distincție.

Tom Hanks şi Rita Wilson

Tom Hanks și Rita Wilson, unul dintre cele mai durabile cupluri de la Hollywood, s-au căsătorit în 1988, după ce s-au cunoscut pe platourile de filmare al unui show TV.

De atunci, au construit o familie frumoasă și au împreună doi copii, Chester și Truman.

“Am impresia că sunt căsătorit de vreo doi ani, timpul trece atât de repede”, a declarat actorul.

Johnny Cash și June Carter

Johnny Cash și June Carter s-au cunoscut în 1956, în culisele unui festival country. Amândoi erau muzicieni apreciați încă de atunci și în interviurile acordate peste ani, spuneau că nu își mai aduc aminte ce au vorbit prima dată.

June Carter a reținut un singur lucru: ochii negri ai lui Johnny Cash străluceau ca niște agate. Vreme de 12 ani au cântat pe aceleași scene și s-au sprijinit în lupta cu alcoolul și consumul de droguri, dar abia în 1968 Johnny Cash a avut curajul să o ceară de soție.

Și-au pus ordine în viața după ce s-au căsătorit, și au continuat să cânte și să compună împreună. Amândoi s-au stins în 2003, la distanță de câteva luni.

Foto: Nathan Dumlao/Unsplash