Confidenţialitate

Cupa României: FRF confirmă că FCSB nu se poate prezenta la meciul cu FC Voluntari

Federaţia Română de Fotbal a confirmat, luni seara, într-un comunicat postat online, că partida FC Voluntari – FCSB, programată miercuri, de la ora 21.00, în optimile de finală ale Cupei României, nu se va disputa, după ce clubul oaspete a anunţat că nu se poate prezenta din cauza numărului mic de jucători valizi.

“Federaţia Română de Fotbal anunţă că partida FC Voluntari – FCSB din optimile de finală ale Cupei României nu se va desfăşura. Meciul, programat iniţial miercuri, 27 octombrie, nu va mai avea loc, după ce clubul oaspete a înştiinţat Departamentul de Competiţii al Federaţiei Române de Fotbal că se află în imposibilitatea de a putea disputa acest joc, având în vedere ‘Principiile de Desfăşurare a Competiţiilor pentru sezonul 2021-2022’, aprobate de FRF prin decizie de Comitet de Urgenţă în data de 27.07.2021″, se arată pe site-ul FRF.

FRF informează că acest caz urmează a fi judecat de Comisia de Disciplină.

Echipa de fotbal FCSB nu se va prezenta la meciul cu FC Voluntari, programat, miercuri, de la ora 21:00, în optimile de finală ale Cupei României, ca urmare a numărului mare de jucători infectaţi cu Covid-19 şi accidentaţi, au declarat, luni, pentru AGERPRES, surse din cadrul grupării bucureştene.

În aceste condiţii, formaţia antrenată de Edward Iordănescu va pierde la ”masa verde” cu scorul de 0-3, rezultat ce va trebui omologat de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal, iar în sferturile de finală se va califica FC Voluntari.

FCSB ar fi avut suficienţi jucători pentru a disputa meciul dacă acesta ar fi fost programat joi, când trei dintre jucătorii infectaţi, Iulian Cristea, Răzvan Oaidă şi Andrei Cordea vor ieşi din izolare.

Conform surselor citate, gruparea patronată de Gigi Becali nu a anunţat FRF că nu se va prezenta miercuri la partida cu FC Voluntari şi nici nu a solicitat amânarea acesteia deoarece situaţia medicală a lotului era cunoscută de deţinătorii drepturilor TV în momentul stabilirii programului meciurilor din optimile de finală ale Cupei României.

Dintre cei opt jucători infectaţi cu coronavirus din lot, primii care au ieşit din izolare în cursul zilei de astăzi au fost Cătălin Straton şi Sorin Şerban. Joi vor ieşi din carantină Iulian Cristea, Răzvan Oaidă şi Andrei Cordea, iar ulterior Valentin Creţu, Valentin Gheorghe şi Octavian Popescu.

FCSB nu a putut disputa nici partida cu Farul Constanţa, care trebuia iniţial să aibă loc duminică, la Ovidiu, în etapa a 13-a a Ligii I, ea fiind amânată de Liga Profesionistă de Fotbal pentru 4 noiembrie (ora 17.30) din cauza focarului de Covid de la clubul bucureştean.

LPF a explicat că echipa FCSB avea la 22 octombrie 8 jucători infectaţi cu Covid-19 şi 8 accidentaţi.

În aceste condiţii, din cei 22 jucători înscrişi în lista A şi 6 jucători înscrişi în lista B, clubul FCSB dispunea la momentul respectiv doar de 12 jucători valizi (Constantin Valentin Budescu, Andrei Daniel Vlad, Darius Dumitru Olaru, Denis Graţian Haruţ, Paulo Vinicius De Souza Nascimento, Risto Radunovic, Ioan Andrei Vasile Dumiter, Claudiu Andrei Keşeru – de pe lista A – şi Ştefan Târnovanu, Ianis Ilie Stoica, Ovidiu Perianu, Alexandru Marian Musi – de pe lista B).

Conform regulamentelor FRF, o echipă trebuie să aibă minimum 13 jucători pentru a disputa un meci de fotbal.