Confidenţialitate

Cum vor arăta plajele de pe litoralul românesc în această vară | AUDIO

În așteptarea deciziilor de la București, litoralul se pregătește să primească turiștii în condiții de siguranță.

Ca în Grecia, administratorii plajelor pun umbrelele la o distanță de patru metri. Nu mai mult de patru șezlonguri sub o umbrelă.

Practic, imaginile cu șezlongurile înghesuite pentru a primi cât mai mulți turiști pe plajă, vor fi de domeniul trecutului.

Administratorii pregătesc deja plajele și s-au inspirat din modelul Greciei, spune Anca Nedea, de la Organizația Patronale Mamaia Constanța:

“Patru metri între umbrelele deschise. Deasemenea, igienizarea șezlongurilor după fiecare turist. Să nu se mai folosească saltele și fiecare să vină cu prosopul personal, sau să fie saltele care pot fi igienizate, deci nu din cârpă. Picolii de pe plaja să poarte mască, să se dea aceste șezlonguri pe familii și să fie patru șezlonguri sub o umbrelă”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Și pentru că litoralul nostru are multe plaje unde nu sunt șezlonguri, se pregătesc reguli și pentru cei care se așează direct pe nisip:

“E clar că la cei care au plăcerea să stea pe plajă sau bugetul nu le permite să închirieze un șezlong, ori nu este inclus în sejur, între ei se va pastra o distanță, probabil tot de patru metri sau mai mult”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Hotelierii de pe litoral speră ca din 15 iunie să primească primii turiști.