Confidenţialitate

Cum vor alerta mașinile direct serviciul 112 în caz de accident | AUDIO

”Este începutul unei ere mult mai eficiente pentru sectorul de urgențe” a spus, la Europa FM, șeful departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, referindu-se la noul sistem eCall care a devenit obligatoriu printr-o reglementare europeană.

Toate mașinile nou construite trebuie echipate cu un dispozitiv în care este încorporat un card SIM.

Acesta va alerta autoritățile sau un call center atunci când mașina este implicată într-un accident, ne-a explicat Raed Arafat

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sistemul eCall nu va înlocui alertarea umană ci va da mai multe șanse de supraviețuire victimelor  în cazul accidentelor produse în zone mai puțin circulate, mai spune Raed Arafat

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Soluția eCall în România a fost realizată de STS.

Serviciul 112 din România este printre primele care deja este pregătităsă primească apeluri de tip eCall.

Uniunea Europeană estimează că sistemul va reduce timpul de reacţie în caz de urgenţă cu 50% în afara localităţilor şi cu 60% în zonele urbane. “Asta înseamnă că ambulanţele, autospecialele pompierilor şi poliţia pot interveni cât mai rapid, în ‘ora de aur’ de după o coliziune”, a explicat Erik Jonnaert, secretar general al Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile.

Reacţia mai promptă urmează să reducă numărul deceselor în urma accidentelor rutiere din UE cu câteva sute pe an, iar în mii de cazuri rănile victimelor vor fi mai puţin grave, arată DPA, citat de Agerpres. Conform statisticilor din 2016, cele mai recente disponibile la nivelul Uniunii, accidentele rutiere s-au soldat cu 25.500 de morţi şi 135.000 de răniţi grav.