Cum va fi Paștele pe litoral

Chiar dacă vremea nu va fi grozavă la sfârșit de săptămână, peste 35.000 de turiști și-au făcut rezervări pe litoralul românesc și 100.000 pe litoralul bulgăresc. În Bulgaria, costă între 80 și 200 de euro un pachet de 3 nopți all inclusive în Bulgaria. În România, în medie, pentru un pachet cu trei nopţi cazare şi mic dejun se plătește 450 de lei de persoană, la care se adaugă, opţional, masa festivă de Paşte, care costă 80 de lei de persoană. Numai că nu toate hotelurile pregătesc ceea ce se cheamă masă tradițională de Paște. Un pachet pentru trei nopţi cazare, loc în cameră dublă cu mic dejun inclus, la un hotel de trei stele în Eforie Nord costă 490 de lei de persoană. Mai avem și oferte de 220 euro 3 nopți all inclusive în Delta Dunării, de exemplu, pe un hotel plutitor. De cealaltă parte, în sudul litoralului, trei nopţi de cazare costă 150 de lei/persoană la hotelurile de două stele, 200 lei/persoană la trei stele şi 250 de lei de persoană la hotelurile de patru stele.

Dincolo de prețuri, turiștii care merg pe litoral se vor împărți între cluburi, concerte, festivaluri de muzică electronic, demonstrații de arte marțiale și … slujba de Înviere, care va fi – ca de obicei – pe plajă. Startul sezonului estival va fi dat printr-un spectacol, sâmbătă, 30 aprilie, în Piaţeta Perla din Staţiunea Mamaia, la ora 16.00.

Dacă vremea nu e de plajă, e bine să știm: centrele de SPA și de tratament sunt deschise. În minivacanța de Paște și de 1 Mai vor fi reintroduse și autobuzele supraetajate, va funcționa și telegondola din Mamaia, iar calculele specialiștilor arată că turiştii aşteptaţi pe litoral la sfârșitul săptămânii vor cheltui în jur de 6 milioane euro.

Foto, 2013

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS