Cum va fi modificată legea dării în plată

Noua variantă a controversatei legi a dării în plată va fi discutată în Parlament începând cu luna viitoare. Inițiatorul acesteia spune că proiectul legislativ se va referi exclusiv la persoanele fizice consumatori nu și la persoanele fizice care desfășoară activități comerciale. Amintim, legea a fost re-trimisă în Parlament de președintele Iohannis. Motivul: era insuficient de clară.

 

 

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, deputatul Daniel Zamfir spune că proiectul legislativ va păstra principiul împărțirii riscului însă sintagma persoană fizică va fi modificată.

Iată ce a declarat pentru EuropaFM, deputatul PNL Daniel Zamfir

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dragi prieteni,daca nu am mai vorbit zilele astea despre legea darii in plata,nu va impacientati! Maine,impreuna cu prof…

Posted by Daniel Catalin Zamfir on Wednesday, 20 January 2016

În plus, se va propune ca termenul în care banca trebuie să răspundă solicitării consumatorului să fie prelungit de la 15 zile, la 30 – în acest timp spune inițiatorul legii, clientul și banca pot ajunge la un acord.  Iar legea va veni și cu o soluție pentru cei care au fost deja executați silit.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Totodată, în noul proiect nu vor fi introduse plafoane sau criterii de aplicare pentru că, spune deputatul, astfel legea ar deveni discriminatorie. Legea dării în plată a fost votată în Parlament în noiembrie, dar a fost retrimisă de președintele Iohanis pe motiv că era greșit formulată și inaplicabilă.

 

sursa foto: wall-street.ro

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS