Cum trebuie să nu combinăm alimentele pentru a avea o digestie sănătoasă

Digestia este un proces complex care începe încă din momentul în care vedem sau mirosim alimentele pe care urmează sa le ingerăm. Sucul gastric și cel intestinal conțin enzime digestive, care alături de cele sintetizate de pancreas și alături de bila fabricată în ficat, fac posibilă o etapă importantă pentru sănătatea organismului: absorbția nutrimentelor.

Felul în care combinăm alimentele la fiecare masă este decisiv pentru desfășurarea etapelor digestiei. Incompatibilitățile pot conduce chiar la o digestie extrem deficitară soldată acumularea de substanțe tozice în corp.

Specialiștii recomadă să nu combinăm proteinele animale cu cele bogate în amidon, ceea ce înseamnă, de exemplu, că nu putem combina carnea cu orez sau cartofi. Dar poate fi combinată cu legume verzi sau cu cele cu un conținut crescut de apă. Alimentele bogate în amidon se pot combina cu semințe, salate sau alimente neutre.
Dacă în același timp cu proteinele sau grăsimile se asociază zahărul, sucul gastric este inhibat, iar rezultatul este balonarea.

Consumând apă în timpul mesei sau imediat după această diluăm sucurile digestive și digestia va fi întârziată.
De asemenea, se recomandă sa nu consumăm fructe acide precum citrice sau mere, cu fructe dulci, ca bananele sau perele.

Nu în ultimul rând, evitați combinarea cărnii cu ouăle și brânzeturilor cu fasolea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.