Confidenţialitate

Cum sunt primiți românii la ANAF când vor să depună formularul 600 – AUDIO

„Din când în când se aude vocea unui inspector fiscal care strigă în gura mare și îi cheamă în fața pe cei care au de completat deja celebrul formular 600.  Li se explică ce au de făcut și apoi sunt trimiși să completeze singuri toate datele personale”.

Este experiența trăită de Alexandra Stănescu, reporter Europa FM, care a mers la un sediu ANAF din sectorul 1 al Capitalei.

Românii deja se duc să completeze și să depună formularul 600 la sediile Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Ghișeele sunt aglomerate, iar oamenii nu sunt complet lămuriți cum să completeze hârtiile.

Alexandra Stănescu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Deși mai au la dispoziție până miercurea viitoare să depună formularul 600, românii care au câștigat anul trecut venituri extra-salariale din chirii, dividente sau drepturi de autor și-au luat inima în dinți și s-au dus la sediile ANAF.

La un sediul ANAF din sectorul 1, sala este plină de oameni care se plimbă pe la ghișee cu hârtiile în mână. Informațiile circulă ca de obicei de la un om la altul, pentru că nu este indicat în nici un fel oficial, unde ar trebuie să mergeți pentru a depune formularul.

Din când în când, se aude vocea unui inspector fiscal care strigă în gura mare și cheamă în fața pe cine are de completat deja celebrul formular.

I se explică ce are de făcut și apoi este trimis  să completeze singur toate datele personale.

De precizat este că nu trebuie să calculați nimic, inspectorii fiscali spun că ei vor face calculele raportat la salariul minim, adică 1900 lei.

Sunt oameni de toate vârstele care au venituri din activități independente, de la tineri la vârstnici, unii pleacă fericiți pentru că află că nu trebuie să depună formularul.

Timpul de așteptare nu este mare la respectivul sediu din sectorul 1. Din 10 în 10 minute, se prezintă câte doi oameni care vor să depună formularul. Durează aproximativ 10 minute să completeze și să lase hârtiile unui inspector fiscal.