Cum se va schimba sistemul de ajutoare pentru energie

Consumatorii vulnerabili de energie şi gaze vor fi definiţi în anul 2020 – potrivit formei finale a legii de modificare a OUG 114, aprobate de Guvern

Recent, vicepreședintele ANRE, Zoltan Nagy Bege, a declarat că există cel puțin un milion de consumatori vulnerabili în România.

„Nu mai trebuie să acordăm ajutoare generale indiferent dacă acei consumatori au nevoie sau nu, ci aceste ajutoare să fie ţintite spre consumatorii are au cu adevărat nevoie, lucru care se face prin definirea corectă a consumatorilor vulnerabili. (…) Numărul consumatorilor vulnerabili ar putea fi de ordinul milioanelor sau peste un milion cel puţin. Din păcate vedem că aceste vremuri tulburi nu ajută la rezolvarea accelerată a problemei”, a spus Bege.

El a declarat atunci că Ministerul Energiei, cel al Muncii şi cel al Finanţelor sunt instituţiile abilitate să rezolve problema consumatorilor vulnerabili, iar, din ultimele discuţii cu Ministerul Energiei, planul era ca definirea lor să fie realizată până la finele lunii octombrie – începutul lui noiembrie, cu posibilitate de implementare a măsurilor în decurs de un an.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS