Cum se desfăşoară Carnavalul de la Veneţia 2016 – GALERIE FOTO

Ediţia din acest an a Carnavalului de la Veneţia, unul dintre cele mai cunoscute evenimente de acest tip din Europa, se desfăşoară în perioada 23 ianuarie – 9 februarie şi are în program petreceri, parade, spectacole de dans, concerte şi baluri mascate, informează The Telegraph.

Carnavalul de la Venetia 2016 Ioan Florin Cnejevici  Shutterstock (2)

Foto: Ioan Florin Cnejevici / Shutterstock.com

Carnavalul de la Veneţia 2016 a debutat pe 23 ianuarie cu un show acvatic spectaculos pe canalele oraşului.

carnavalul de la Venetia 2016 (1)

Foto: Ana del Castillo / Shutterstock.com

La baluri poate veni oricine dacă are costum şi mască şi ştie să danseze cadrilul sau alte dansuri vechi de secole. Carnavalul are în fiecare an o tema pe care o respectă toate balurile, banchetele, concertele, paradele sau concursurile.

Ioan Florin Cnejevici  Shutterstock

Foto: Ioan Florin Cnejevici / Shutterstock.com

Tema acestui an este culoarea, iar festivităţile se desfăşoară sub sigla „Creatum” şi reprezintă o întoarcere la originea acestui eveniment, artele şi tradiţiile veneţiene medievale, potrivit site-ului oficial al manifestării.

carnavalul de la Venetia 2016 Ioan Florin Cnejevici  Shutterstock

Foto: Ioan Florin Cnejevici / Shutterstock.com

Într-un ghid de carnaval realizat de publicaţia britanică The Telegraph, turiştii sunt îndemnaţi să viziteze Veneţia la mijlocul evenimentului, precizând că în prima săptămână a manifestării nu se desfăşoară cele mai inedite evenimente şi că în prima şi în ultima zi de carnaval, sunt organizate cele mai frumoase parade.

carnavalul de la Venetia 2016 (2)

Pe 9 februarie, în ultima zi de carnaval, se acordă premiul pentru cel mai fastuos costum din timpul festivităţilor, pe scena ridicată în Piaţa San Marco, centrul procesiunilor feerice din cadrul carnavalului.

CArnavalul de la Venetia 2016 Ana del Castillo  Shutterstock (2)

Foto: Ana del Castillo / Shutterstock.com

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS