Confidenţialitate

Cum se circulă sâmbătă pe principalele drumuri naţionale

În judeţul Ilfov, traficul rutier este intens pe DN6, între localităţile Bragadiruşi Cornetu, deoarece numeroase persoane participă la un miting aviatic desfăşurat la Aerodromul Clinceni.

Înjudeţul Prahova, traficul rutier este moderat pe DN1, pe Valea Prahovei, pe sensul de mers către Braşov, și nu sunt semnalate probleme deosebite de fluență.

Se circulă ușor îngreunat la intrarea în Comarnic dinspre Ploieşti, aceasta și din cauza diminuăriicapacităţii de circulaţie a DN1, ca urmare a trecerii de la două, la o bandă de circulaţie, la intrarea în localitatea Comarnic, pe sensul demers către Braşov.

Pe DN7(E81) Râmnicu Vâlcea – Sibiu, între localităţile Câinenii Mici (judeţulVâlcea) şi Lazaret (judeţul Sibiu), la kilometrul 237+051 de metri, până în data de 15 iulie 2016 se execută lucrări de reparaţii la pasajul rutier amenajat peste calea ferată (pasajul Râu Vadului). Circulația este deviată pe un drum lateral, pe care se află amenajată o trecere la nivel cu calea ferată simplă, prevazută cu bariere. Din cauza precipitațiilor din ultima perioadă de timp, carosabilul s-a deteriorat, iar autovehiculele circulă cu viteză redusă. Urmează să se efectueze lucrări de plombare. Aşadar, este posibil să se formeze coloane de autovehicule. Îi sfătuim pe conducătorii auto să nu se angajeze în depăşirea acestora.

Duminică, 29 mai, în intervalul orar 4:00 – 7:00, se va închide DN7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, între kilometrii 200+615 şi 201+251 de metri, în vederea executării lucrărilor de montare a grinzilor marginale la viaductul Cârligu Mic. Totodată, reamintim că pe ValeaOltului, până pe data de 30 iunie 2016, pentru a se permite executarea lucrărilor de consolidare a acestui viaduct, circulația rutieră pe DN7 se desfăşoară restricționat, pe obandă, alternativ, pe sectorul kilometric 200+615 – 200+815 metri.

Către(şi dinspre) Bucureşti, ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1 Veştem – Braşov – DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti – Bucureşti, iar pentru cel uşor DN1 Veştem – Braşov – DN1 Braşov – Ploieşti – Bucureşti.

Tot în județul Vâlcea, circulațiarutieră pe DN7D (drum naţional secundar, de interes local) este întreruptă la km 4+350 de metri, în zona localității Câineni, din cauza viiturilor. Accesul către localitățile Boișoara și Titești se realizează din DN7, prin localitatea Racovița, pe drumurile județene DJ703M și DJ703P.

În judeţul Hunedoara,traficul rutier va fi oprit în reprize sau restricţionat pe DN7 Deva – Ilia, în zona Săcămaş – Leşnic, pentru tăierea unor arbori de pe marginea drumului. Lucrările vor continua şi în zilele următoare.

În judeţul Buzău, pe DN10 Brașov – Buzău, a fost reluată circulaţia în zona Siriu, însă numai pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone. Restricţia de tonaj este impusă din cauza lucrărilor de reparaţie a viaductului Stânca Teherău (la kilometrul 85+534 demetri). Este instituită şi restricţie de viteză de 10 km/h. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov.

Restricţie de tonaj există şi pe DN39, în judeţul Constanţa, pe podul de la Agigea. Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 5 tone circulă deviat, pe rute ocolitoare.

Pe autostrada A1 Orăștie – Sibiu circulația este oprită între nodurile rutiere Săliște și Cunța (km 270+020 – km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1 .

Până în data de 30 iunie 2016, DN7C (Transfăgărăşan) este închis pe sectorul cuprins între kilometrii 104+000 (Piscu Negru, judeţul Argeş) și 130+800 (cabana Bâlea-Cascadă, judeţul Sibiu), în vederea evitării situaţiilor ce pot periclita siguranţa circulaţiei, din cauza fenomenelor naturale extreme (căderi de stânci, alunecări de teren etc.).

Deasemenea, până în data de 30 septembrie 2016, pe DN7C este instituită restricție pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 16 tone în zona kilometrului 83, pentru a permite executarea lucrărilor de consolidare a unui podeț.

Conform Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, DN67C (Transalpina)este închis până în data de 31 mai 2016, între kilometrii 34+800 (Rânca, judeţul Gorj) și 67+400 (Obârşia Lotrului). Întrucât deszăpezirea se efectuează cu dificultate, este posibil ca perioada de închidere să se prelungească.