Confidenţialitate

Cum se circulă sâmbătă dimineaţa pe principalele drumuri naţionale

Până pe 23 octombrie, în intervalul orar 07:25 – 12:20, se va închide Podul Prieteniei Giurgiu – Ruse, situat pe DN5, în vederea efectuării încercărilorstatice şi dinamice necesare testării siguranţei în exploatare a suprastructurii.

Pentru a nu se forma coloane de autovehicule în staţionare, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să folosească şi alte puncte de trecere a frontierei cu Bulgaria:

· Calafat (rutier)

· Bechet (trecere cu bacul)

· Zimnicea (trecere cu bacul)

· Călărași (trecere cu bacul)

· Negru Vodă (rutier)

· Vama Veche (rutier) .

În perioada 21 octombrie – 15 noiembrie se vor executa lucrări de întreţinere pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa,pe sectorul cuprins între kilometrii 96 şi 117+500 de metri, pe tronsonul Lehliu-Gară – Fetești.

Lucrările se vor executa pe segmente de maximum 2700 de metri, pe câte o cale de rulare, cu redirecţionarea traficului pe banda a doua a sensului opus (implicit, autovehiculele care circulă din sens opus vor folosi prima bandă).

Excepţie va face segmentul cuprins între kilometrii 104+500 şi 106+500 (nodul rutier Drajna), unde se va circula pe câte o bandă.

Primul segment pe care vor începe lucrările va fi cuprins între kilometrii 95+650 şi 97+660, pe calea unu.

Pe sectoarele pe care circulaţia se va desfăşura deviat (de pe un sens pe celălalt), viteza de deplasare a autovehiculelor va fi limitată la 60 km/h.

Lucrările se vor desfăşura fără întrerupere, în perioada menţionată ( atât pe timp de noapte, cât și pe timp de zi, inclusiv în weekend).

Pentru ca participanţii la trafic să observe din timpzonele în lucru, balizele cu lumini intermitente vor funcţiona şi ziua, anunţă poliţia rutieră.

În județul Galați, DN25 Galați – Tecuci este redeschis circulației rutiere, însă sunt impuse restricții de tonaj (7,5 tone) și de viteză (50 km/h). Din cauza apei acumulate pe carosabil, drumul național menționat a fost închis în perioada 12-16 octombrie 2016, pe tronsonul kilometric 31+200 – 68+197, între localitățile Șendreni și Hanu Conachi.

Amintim că DN67C-Transalpina este închis (din datade 8 octombrie) între Rânca şi Obârșia Lotrului, pe tronsonul kilometric 34+500 – 59+800, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile (zăpadă şi vânt puternic).

DN7C- Transfăgărăşan este deszăpezit pe întreg tronsonul, însă, pentru a circula pe acest drum, sunt necesare anvelope de iarnă.

În județul Buzău, pe DN10 Buzău – Brașov, din cauza lucrărilor care se execută la viaductul Stânca Teherău, în zona Siriu (kilometrii 85+534-86+948), c irculaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone rămâne restricţionată.

Este instituită şi restricţie de viteză de 10 km/h. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov.

În județul Argeș, până în data de 15 noiembrie, pe DN7Piteşti – Râmnicu-Vâlcea, între kilometrii 128 şi 134, pe raza comunei Drăganu, se efectuează lucrări de decopertare şi asfaltare, iar traficul rutier se desfăşoară pe o bandă, alternativ, fiind dirijat de piloţi de circulaţie.

În judeţul Sibiu, traficul rutier se desfăşoară pe o bandă, alternativ, pe DN7 Sibiu – Râmnicu Vâlcea, în zona Turnu Spart (între localităţile Boiţa şi Lazaret), din cauza unor lucrări care se execută la podul peste pârâul Meghiş. În acest punct apar frecvent probleme de fluență a circulației auto.

Tot pe Valea Oltului, pe DN7, în judeţul Vâlcea, până în data de1 decembrie 2016 , pentru a sepermite executarea lucrărilor de consolidare a viaductului Cârligu Mic, circulația rutieră se desfăşoară restricționat, pe o bandă, alternativ (pe toată lungimea viaductului). Şi în acest loc se formează adesea coloane de autovehicule.

Pe DN13C, pesectorul Vânători (judeţul Mureş) – Cristuru Secuiesc (judeţul Harghita), este restricţionată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 10 tone, din cauza unui podeţ avariat de o viitură.

Tot din cauza unui pod avariat de o viitură, în judeţul Suceava, traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) este restricţionat pe DN17A,pe tronsonul Vatra Moldoviţei – Ciumârna (între kilometrii 23 şi 27).

În judeţul Constanţa, în perioada 12 septembrie 2016 – 30 noiembrie 2016, circulaţia rutieră pe podul de la Agigea (pe DN39, km 8+988) este închisă total, pentru toate categoriile de vehicule, în vederea execuției și finalizării lucrărilor de reabilitare a acestuia.

Rutele ocolitoare recomandate sunt:

– către Mangalia : nod rutier A4 (intersecţie cuDN39, Agigea) – A4 (intrare port Constanţa-Sud) – podul nou peste Canalul Dunăre-Marea Neagră – bretea de acces la DN39A – DN39A – intersecţie cu DN39 – DN39 Eforie-Nord – Mangalia;

– către Negru Vodă : nod rutier A4 (intersecţie cu DN39, Agigea) – A4 (intrare port Constanţa-Sud) – podul nou peste Canalul Dunăre-Marea Neagră – bretea de acces la DN39A – DN39A – intersecţie cu DN39 – DN39 Eforie-Nord – Agigea – DN38 Agigea – Negru Vodă (detalii pe pagina de internet a Companiei Naţionalede Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România).