Confidenţialitate

Cum sărbătoresc marile orașe ale lumii Revelionul 2023 | AUDIO

Revelionul 2023 va fi marcat în marile orașe ale lumii cu petreceri și focuri de artificii, după ce în ultimii doi ani festivitățile specifice nopții dintre ani au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus. Printre altele, Belgia pregătește spectacole de artificii „silențioase” pentru a proteja animalele.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Paris

La Paris, focurile de artificii de Anul Nou revin pe Champs-Elysées după o pauză de doi ani. Înainte de numărătoarea inversă, parizienii şi turiştii sunt invitaţi să se adune pe celebrul bulevard de la ora 22:00, când va avea loc un spectacol muzical, a afirmat unul dintre viceprimarii din Capitala Franței.

Rio de Janeiro

Revine, tot după doi ani, și celebrul Revelion din Rio de Janeiro, găzduit pe plaja Copacabana. Focurile de artificii sunt lansate de pe plute în golful Atlanticului, iar muzicieni și DJ cântă pe mai multe scene amplasate pe plajă.

New York

Și la New York va avea loc o petrecere „la liber”, adică fără restricții în noaptea dintre ani. Oamenii se vor aduna în Times Square, din centru, Manhattanului, pentru a asista la numărătoarea inversă dinaintea trecerii în 2023.

Bruxelles

În alte locuri vor avea loc spectacole cu laser sau cu artificii silențioase pentru a proteja animalele. Este și cazul Belgiei, unde multe administrații, inclusiv în regiunea Bruxelles, au optat pentru această variantă anulând în unele cazuri cu totul spectacolele cu artificii clasice, care le pot proca animalelor probleme auditive.

Moscova

Pe de altă parte, festivitățile de sărbători vor fi restrânse la Moscova, unde administrația a decis anularea marilor concerte în aer liber și a focurilor de artificii.

Kiev

De asemenea, în Ucraina invadată de ruși, autoritățile se tem că în noapte dintre ani ar putea fi înregistrate daune majore în sistemul energetic din cauza bombardamentelor.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: France24: Top 6 știri de bine din anul 2022, anul războiului din Ucraina. Speranțe pentru tratarea bolii Alzheimer, una dintre veștile bune