Confidenţialitate

Cum să te îmbraci pentru o nuntă: toate trucurile pentru un invitat perfect (P)

Ce trebuie să știi înainte de a-ți cumpăra rochia perfectă pentru a participa la o nuntă? În acest articol îți vom prezenta diferitele tipuri de ținute de nuntă, cu toate secretele pentru a le purta, fără a pierde din vedere eticheta!

În timp ce creatorii de modă oferă noi colecții, iar vitrinele magazinelor sunt pline de rochii rafinate, pentru o invitată la nuntă, alegerea ținutei poate să nu fie atât de simplă. În fața a sute de rochii de seară pentru femei, pe cât de fascinante, pe atât de diferite ca caracteristici și tipuri, cum o poți identifica pe cea mai bună pentru tine? În următoarele paragrafe, te vom ajuta să înțelegi cum să te îmbraci pentru o nuntă, înțelegând cum să selectezi look-ul perfect pentru o invitată la nuntă în funcție de diverși factori, cum ar fi culoarea, croiala rochiei și anotimpul nunții.

1. Rochie de nuntă în funcție de anotimpul anului

Primul factor care va influența foarte mult alegerea modului de a te îmbrăca la o nuntă este, fără îndoială, anotimpul anului în care va fi sărbătorită. Iarna, motivele florale sau pastelate – care au fost întotdeauna protagonistele primăverii și verii – sunt interzise, la fel cum vara nu ar avea sens să etalezi o rochie cu croială înaltă și mâneci lungi.

rochii de seară de primăvară: unul dintre cele mai bune anotimpuri pentru a te căsători, primăvara este ideală pentru a readuce o notă de culoare după iarna lungă care tocmai a trecut.
rochii de seară de vară: pentru cea mai populară perioadă pentru a te căsători, vei găsi o multitudine de rochii de seară de nuntă din care poți alege. Gama este largă și diversă, de la tonuri strălucitoare la nuanțe nude discrete, ca să nu mai vorbim de imprimeurile florale care nu se demodează niciodată.
rochii de seară de toamnă-iarnă: toamna și iarna sunt oarecum similare: este frig, atât în noiembrie, cât și în februarie, așa că acoperirea cu stil devine adevăratul obiectiv al invitaților la nuntă. Culorile mai închise, cum ar fi roșu, negru, albastru închis sau verde salvie, devin protagoniste, iar croielile rochiilor lungi sau midi sunt cele mai populare.

2. Ora nunții: ziua sau seara?

Un alt punct cheie atunci când alegi cum să te îmbraci la o nuntă se referă la momentul zilei: este o nuntă de zi sau de seară? Acest factor, combinat cu anotimpul anului, îți va permite să renunți la mai multe ținute și să le preferi pe altele:

rochii elegante de nuntă de zi: ziua, în general, necesită mai multă sobrietate și o notă de culoare în plus. Atât iarna, cât și vara, negrul este culoarea interzisă, nu atât pentru că este o nuntă în sine (negrul este clasat ca tendință de nuntă 2022!), ci pentru că este o culoare mai potrivită pentru nunțile de seară. Culori verzi deschise spre pastelate primăvara și vara și culori pudrate toamna și iarna. De asemenea, nu uita să eviți sclipiciul și paietele, care sunt mai potrivite pentru ținutele de seară.
rochii formale pentru nunțile de seară: în afară de toate regulile opuse celor de la nunțile de zi, un eveniment de seară va ieși în evidență prin eleganță și rafinament. Rochiile negre, rochiile strâmte cu trenă, o cascadă de mărgele și accesorii strălucitoare sunt must-have pentru o invitată la nuntă după lăsarea întunericului.

3. Tipul de ceremonie: formală sau rustică?

În funcție de tipul de invitații pe care le primești, îți poți face o idee despre stilul ceremoniei astfel încât să poți alege rochii de seară. Vei sărbători la o fermă sau într-un castel medieval? Ești invitat doar la biserică sau doar la petrecere? Este o nuntă la mare sau în câmp deschis? Ai grijă să nu subestimezi acești factori, pentru că ei sunt cruciali pentru succesul ținutei.

O nuntă de seară și clasică are nevoie de un look mai auster, o rochie din tafta, sifon, mătase și poate o culoare uni. Culorile închise sunt binevenite, iar accesoriile sobre sunt obligatorii. Dimpotrivă, o nuntă rustică va necesita o ținută mai informală. Este de preferat o rochie de invitată de nuntă care să faciliteze mișcarea și să fie caracterizată de tonuri care se potrivesc contextului: roz antic, liliac, verde mentă sau portocaliu.

Pentru plajă optează pentru nuanțe de albastru, pentru ceremonia de la biserică nu uita șalul sau eșarfa, iar pentru petrecere încearcă să nu fii prea exuberantă.

4. Ce să nu porți la o nuntă

Până acum am vorbit despre cum să te îmbraci la o nuntă, dar știi ce este interzis să porți? Menționăm look-ul total white, care este destul de intuitiv, însă există și alte elemente care sunt interzise în ziua nunții. Să clarificăm cu o scurtă listă:

Evită look-urile exagerat de sexy, cum ar fi decolteurile deasupra buricului sau rochii de seară prea scurte: ești la o nuntă și nu într-o discotecă și, după cum știi, protagonista feminină nu poate fi decât mireasa;
Lasă acasă leggings sau blugi: deși este o nuntă informală, asta nu înseamnă că te poți îmbrăca ca în orice altă zi. Simplitate da, dar cu gust!
Calibrează-ți look-ul dacă alegi să porți rochii de seară negre: am spus că negrul este acum binevenit seara, dar ai grijă să nu arăți ca o pasăre de rău augur! Dă o notă de culoare ici și colo, de exemplu cu accesorii, și poate te machiezi cu ruj roșu, fără a exagera cu smokey eye.