Confidenţialitate

Cum să scapi de grăsimea de pe abdomen? 5 soluții care te pot ajuta (P)

Îți dorești să ai un abdomen ferm, plat și bine conturat, dar nu știi cum să scapi de grăsimea din zona respectivă? Nu ești singura persoană care are acestă problemă. Femei sau bărbați, mulți dintre noi avem un exces de grăsime în zona abdominală a cărei pierdere cu siguranță nu am regretat-o și nu doar pentru că ne afectează aspectul fizic. În acest articol îți vom spune la ce soluții poți apela pentru a scăpa de grăsimea abdominală în exces.

  1. Ai grijă ce mănânci

Una dintre cele mai bune modalități de a scăpa de grăsime este de a avea grijă la alimentație. Prin asta nu ne referim doar la cât mănânci, ci și la ce mănânci. Încearcă să consumi mai multe fructe, legume, cereale integrale, lactate cu conținut scăzut de grăsimi și proteine slabe. Evită în schimb alimentele și băuturile cu conținut ridicat de zahăr și grăsimi saturate și înlocuiește-le cu cantități moderate de grăsimi polinesaturate sau mononesaturate. Atenție! Chiar dacă ai o alimentație sănătoasă, tot trebuie să ai grijă la dimensiunea porțiilor pe care consumi.

  1. Fă mișcare zilnic

Pe lângă faptul că nu putem vorbi despre un stil de viață sănătos fără mișcare, activitatea fizică zilnică te poate ajuta să scapi și de grăsimea nedorită. Plimbările lungi, alergarea, aerobicul, exercițiile de forță sunt câteva exemple de activități care te-ar putea ajuta. Cere însă sfatul unui specialist pentru a afla care sunt cele mai potrivite exerciții pentru tine și cum se execută acestea corect.

  1. Ia în calcul chirurgia plastică

Ai grijă ce mănânci, faci exerciții zilnic și tot nu reușești să scapi de grăsimea abdominală? Poate că este timpul să ceri ajutorul unui chirurg plastician. Proceduri pentru liposucția cu laser și abdominoplastia sunt foarte eficiente când vine vorba de înlăturarea grăsimii în exces de pe abdomen și sunt recomandate tocmai în acele cazuri în care exercițiile și dieta nu dau rezultate. Există și proceduri nonchirurgicale care te pot ajuta să obții acel abdomen plat pe care ți-l dorești, dar cea mai simplă modalitate de a afla ce opțiune ți se potrivește cel mai bine este să te programezi pentru un consult de specialitate.

  1. Învață să scapi de stres

Cercetările au arătat că stresul favorizează depunerea grăsimii pe abdomen. Când suntem stresați, glandele suprarenale eliberează cortizol, cunoscut și ca hormonul stresului. Nivelurile ridicate de cortizol cresc pofta de mâncare și stimulează depozitarea grăsimilor abdominale. În plus, stresul este factor care ne poate influența și alegerile alimentare; în momentele de stres, tindem să fim mai puțin atenție la cât mâncăm și cât de sănătoase sunt alimentele pe care le consumăm. Activități precum yoga sau meditația te pot ajuta să scapi de stres și de grăsimea abdominală.

  1. Dormi suficient

Somnul are un impact semnificativ asupra organismului nostru. Printre altele, studiile au arătat că persoanele care nu dorm suficient au șanse mai mari să se îngrașe decât cele care dorm cel puțin 7 ore pe noapte. Așa că ai grijă nu doar la numărul de ore pe care le dormi, ci și la calitatea somnului. Încearcă să stabilești o rutină de somn eficientă și să o respecți; dacă îți este greu să adormi, încearcă să iei o pauză de la dispozitivele electronice cu cel puțin o oră înainte de culcare.

Modificarea stilului de viață, adoptarea unei diete sănătoase, exercițiile fizice regulate, somnul suficient și reducerea stresului te pot ajuta să scapi de grăsimea în exces de la nivelul abdomenului. Când aceste metode nu funcționează, chirurgia plastică îți poate pune la dispoziție mai multe soluții care te vor ajuta să-ți îmbunătățești aspectul fizic, să-ți remodelezi corpul și să obții acel abdomen plat, ferm și frumos conturat pe care ți l-ai dorit întotdeauna. Tot ce trebuie să faci este să o alegi pe cea potrivită pentru tine.

Foto: freepik.com