Confidenţialitate

Cum să îţi amenajezi grădina cu buget minim: trucuri utile (P)

Grădina de vis este doar la un pas distanţă, dacă te apuci de amenajare din primăvara aceasta. Spaţiul exterior devine uşor o oază de relaxare şi verdeaţă, atunci când faci alegerile potrivite. Bugetul nu trebuie să fie o problemă, deoarece există soluţii indiferent de suma pe care decizi să o aloci amenajării grădinii.

Citeşte mai jos câteva trucuri utile ca să îţi amenajezi grădina cu un buget minim:

Plantează cât mai mult

Dacă vrei să îţi amenajezi grădina cu un buget cât mai mic, începe prin a planta mai mult. Poţi opta pentru flori, pomi fructiferi, arbuşti decorativi sau chiar ierburi aromatice. De obicei, seminţele au preţuri accesibile, aşa că poţi opta pentru mai multe soiuri de plante cu un buget de câteva sute de lei.

Cauta plante uşor de crescut şi îngrijit, astfel încât să nu trebuiască se dedici zeci de ore ingrijrii grădinii.

Optează pentru mobilier din paleţi

Mobilierul pentru grădina poate fi accesibil şi frumos în acelaşi timp. O super idee este să mergi pe varianta mobilierului din paleţi. Acesta se poate realiza într-un proiect DIY sau îl poţi achiziţiona ca atare, la preţuri prietenoase. Mobilierul de acest tip se completează perfect cu perne şi paturi colorate.

Dacă ai o grădină generoasă, alege atât o canapea din paleţi, cât şi fotolii din acelaşi material. Măsuţa de grădină se poate realiza şi ea tot din paleţi.

Încearcă un leagăn de grădină

Leagănul de grădină poate să devină foarte uşor piesa vedetă a spaţiului exterior. Acesta este uşor de instalat, se găseşte atât online, cât şi-n magazinele de mobila sau bricolaj. Preţurile pornesc de la 100-200 de lei, în funcţie de model.

Dacă nu ai suficient spaţiu sau buget pentru un leagăn de grădină, există şi alte variante. Cu un buget de cel mult 100 de lei, poţi să achiziţionezi un hamac, pe care să îl pui în grădina doar atunci când vrei să îl foloseşti.

Îngrijeşte gazonul

Gazonul este cel mai bun prieten al grădinii tale. Pentru un spaţiu exterior amenajat ca la carte, începe cu gazonul. Acesta trebuie să fie mereu îngrijit, ca să te poţi bucura la maxim de toate activităţile preferate.

În funcţie de timpul pe care-l ai la dispoziţie pentru mentenanţa, poţi alege gazon natural sau artificial. Ce-i drept gazonul natura este deseori varianta câştigătoare, mai ales dacă vrei un colţ de natura la tine acasă.

Amenajează căsuţe pentru păsări

Ca să îţi transformi gradina într-o oază de verdeaţă şi relaxare, nu ai neapărat nevoie de mobilier scump sau de accesorii deosebite. Optează pentru căsuţe din lemn pentru păsări dacă vrei să aduci natura mai aproape de casa ta. Acestea pot juca un rol decorativ în amenajare, însă reprezintă şi o modalitate de a avea grijă de păsări.

Dacă îţi place ciripitul pasarelelor în dimineţile însorite de vară, atunci amenajează câteva căsuţe din lemn pentru micuţele prietene necuvântătoare în semn de mulţumire. Găseşti astfel de căsuţe în magazinele de bricolaj, la preţuri prietenoase.

Foloseşte decoraţiuni

Decoraţiunile sunt întotdeauna o idee bună, mai ales că le găseşti la preţuri accesibile. Ghirlandele luminoase sunt perfecte ca să creezi o atmosferă de vis în serile de primăvara sau vară. Le poţi aşeza în zona mobilierului sau a foişorului de lemn, dar şi în apropierea gardului.

Adăugă culoare

Culoarea este întotdeauna o idee bună dacă vrei să te bucuri de un spaţiu modern şi vesel. Adăugă o pată de culoare în grădină, fie cu ajutorul paturilor sau pernelor, fie cu ajutorul luminiţelor colorate. De asemenea, poţi să vopseşti gardul într-o culoare specială, precum albastrul ce te duce cu gândul la Grecia.

Ca să te bucuri de o grădină superbă, fără să spargi puşculiţa, începe prin a planta cât mai mult. Optează pentru plante uşor de crescut şi inrgijit, iar mai apoi caută mobilierul şi accesoriile de care ai nevoie. Printre cele mai budget-friendly alegeri se număra leagănele de grădină şi mobilierul din paleţi.