Confidenţialitate

Cum să folosești tehnologia inteligentă a mașinii tale (P)

Cele mai noi generații de autoturisme nu se mai rezumă la un motor funcțional și o caroserie frumoasă. Acum mașinile înglobează un adevărat concept de lifestyle cu experiențe senzoriale, confort amplificat și tehnologie inteligentă. Această tendință de a personaliza în detaliu autoturismele este necesară pentru a facilita experiența condusului și a oferi confort deplin pentru șofer, dar și pentru pasageri. Dacă pilotul automat, cutia de viteze automată, controlul computerizat al tracțiunii,  asistența la parcare și farurile adaptive sunt funcții deja existente chiar și la modelele de bază, tehnologia inteligentă completează tabloul autoturismului perfect prin conectarea la smartphone.

Pentru deținătorii de iPhone, una dintre cele mai utile tehnologii disponibile pe mașină este Apple CarPlay, care se conectează la iPhone-ul șoferului iar acesta își poate accesa, astfel, telefonul, direct de pe unitatea multimedia a mașinii – fie prin touch display, fie prin butoane, fie, și mai simplu, prin comandă vocală către Siri.

Marea majoritate a mașinilor de generație nouă dispun de o astfel de tehnologie integrată, însă și autoturismele care nu o au pot fi personalizate astfel. Poți cumpăra o unitate aftermarket mai ieftină și poți conecta iPhone-ul tău, prin cablu USB, la mașină. CarPlay va fi astfel disponibilă și vei putea utiliza toate aplicațiile de pe telefonul mobil la fel de ușor. Dacă vrei să beneficiezi de această tehnologie și nu ai un smartphone compatibil, îți poți cumpăra un model nou de iPhone de la Emag.

Cum te ajută Apple CarPlay

Experiența condusului este diferită cu ajutorul acestei tehnologii. Oricât de multe opțiuni ai avea în unitatea multimedia a mașinii, aplicațiile telefonului mobil sunt cele mai folosite de către orice șofer. Cu ajutorul acestei tehnologii poți să accesezi funcțiile telefonului în deplină siguranță, fără a-l atinge și a risca să fii distras de la condus. Poți apela pe oricine dorești în timpul călătoriei, fără să atingi ecranul iPhone-ului, poți pune muzică din telefon, poți intra în setări sau poți accesa aplicații precum Calendar, Maps, AudioBooks. De asemenea, există și alte aplicații utile care suportă CarPlay, precum Zoom, Telegram, WhatsApp, Spotify sau Google Maps. În acest fel, vei putea să faci multe lucruri importante sau necesare în timpul călătoriilor lungi. Vei putea intra în ședințe sau întâlniri ce nu pot fi amânate, vei fi ghidat către destinație direct pe display-ul mașinii sau vei putea să asculți muzica ta preferată.

Tehnologia inteligentă este importantă în orice domeniu, iar dezvoltarea acestor facilități pentru autoturisme este un progres atât pentru confortul șoferului, cât și pentru deplasarea în siguranță și limitarea situațiilor critice sau a accidentelor. Pentru că o mare parte dintre accidente se produc din cauza folosirii telefonului mobil în timpul deplasării, Apple CarPlay vine să diminueze acest pericol permițând accesarea acestuia direct de pe mașină sau prin funcția vocală.