Confidenţialitate

Cum s-au adaptat sălile de fitness la noile restricții: Aparate scoase în exterior și cursuri de aerobic susținute online | AUDIO

Sălile de fitness s-au adaptat, după ce au fost nevoită să închidă ușile și au scos aparatele în exterior, fie pe terasa unui mall, fie langă piscina complexului.

La sfârșitul lunii martie, sălile de fitness au pus lacătul pe ușă în majoritatea orașelor din țară, pentru incidența depășea 4 cazuri la mia de locuitori, fiind una din măsurile noi adoptate de autorități.

Ca răspuns, administratorii sălilor de fitness s-au adaptat: în unele locuri au scos aparatele în aer liber, iar oamenii nu au renunțat la obiceiul lor, spune Adrian unul din reprezentanții unui lanț de săli de fitness:

„Sunt deschise în aer liber chiar din primele zile ale sfârșitului lunii precedente, când, din cauza ratei mari de infectare, domeniul nostru a fost închis la interior. Sălile s-au adaptat, au deschis aceste spații outdoor.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Totodată, orele de aerobic s-au mutat în online:

„Am început și clasele afară, le-am preluat în măsura în care avem spațiul necesar, însă sunt și platforme online, unde încercăm să ținem oamenii cât mai aproape și să le dăm soluții pentru antrenament.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Administratorii le cer autorităților să revină asupra decizie și să permită redeschiderea sălilor la interior – cu respectarea regulilor sanitare de până acum – INCLUSIV CU NOI MĂSURI.

Iulian Dinu este președintele presedintele Asociației Internaționale de Psihologie, Nutritie, Sport si Fitness:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sălile de fitness s-au închis la sfârșitul lunii trecute acolo unde incidența COVID depășește 4 cazuri la mia de locuitori.

  • Mihai Bucureșteanu