Confidenţialitate

Cum poți dezgheța congelatorul simplu și rapid (P)

Decongelarea este o activitate pe cât de necesară, pe atât de neplăcută. Cu toate acestea, în ciuda inconfortului pe care îl resimțim adesea atunci când suntem nevoiți să dezghețăm congelatorul, această activitate este foarte importantă pentru a-i garanta condiții optime de funcționare și totodată pentru a ne asigură că ne oferă mereu condiții depline de siguranță pentru depozitarea alimentelor.

Decongelarea congelatorului nu este chiar atât de dificilă dacă ai în vedere anumite sfaturi și recomandări practice pe care le poți folosi pentru a ușura cât mai mult această activitate. Ei bine, câteva dintre cele mai importante sfaturi pentru o dezghețare simplă și rapidă a congelatorului îți vor fi prezentate în rândurile următoare.

Iată cum poți dezgheța congelatorul simplu și rapid:

Care este rolul dezghețării congelatorului

Înainte de a-ți prezenta sfaturile ce te vor ajuta să dezgheți congelatorul mai rapid, ar trebui să știi mai întâi de ce este importantă această operațiune pentru un congelator. Ei bine, umezeala prezentă în interiorul congelatorului va duce nu numai la lipirea alimentelor congelate între ele ci totodată și la blocarea sertarelor congelatorului.

Mai mult decât atât, prezența gheții în congelator are și alte efecte nedorite. Printre acestea se regăsește și un consum de energie mai mare. Astfel, aceste motive sunt mai mult decât suficiente pentru care nu ar trebui să ignori operațiunea de dezghețare a congelatorului.

Și totuși, cât de frecvent ar trebui să îți dezgheți congelatorul? Ei bine, sfatul nostru ar fi să o faci de cel puțin 2 ori pe an, sau chiar mai des dacă ai posibilitatea. Astfel, îi vei asigura condiții optime de funcționare, ceea ce sigur îți dorești.

Cum să îți dezgheți congelatorul rapid și sigur

Înainte de toate, ar trebui să ai în vedere faptul că toate alimentele din congelator trebuie scoase pentru a te putea ocupa de dezghețarea și curățarea lui. Prin urmare, ar trebui să te gândești la locul în care le vei depozita.

Acestea ar trebui puse într-un loc cât mai rece, astfel încât să nu se dezghețe. Ar trebui să îți dezgheți congelatorul iarna, iar asta deoarece te vei putea folosi de temperaturile scăzute de afară pentru a-ți păstra alimentele congelate în condiții sigure, cât timp te ocupi de curățarea lui.

Apoi, scoate congelatorul din priză și lasă ușa deschisă pentru a începe dezghețarea sa. Totuși, dacă te grăbești și nu vrei să aștepți ca gheața să se topească în mod natural, ai putea folosi un bol cu apă caldă pe care să îl introduci în congelator, iar mai apoi să închizi ușa. Astfel, temperatura din interior va crește, grăbind procesul de dezghețare. Cu cât gheața se va topi mai mult, cu atât vei putea îndepărta mai ușor bucățile de gheață, fără a mai fi necesar să aștepți să se dezghețe în totalitate.

În funcție de cât de multă gheață a fost în congelator, va trebui să folosești apoi un burete sau chiar o lavetă de dimensiuni mai mari pentru a absorbi apa rezultată în urma dezghețării.

După ce ai scăpat de apa și gheața din congelator, te poți ocupa de curățarea acestuia. Folosește apă caldă și detergent lichid, iar astfel cu siguranță îl vei face să arate ca nou. Atenție însă! Oțetul nu este recomandat pentru curățarea congelatorului, deoarece acesta ar putea afecta plasticele din interior. Nu uita ca la final să clătești congelatorul și să îl usuci bine!

În final, ar trebui să ai în vedere achiziționarea unui congelator cu tehnologie No Frost, iar astfel toată această activitate de dezghețare nu va mai fi necesară. În oferta Demax.ro vei găsi o mulțime de congelatoare la prețuri excelente, cu tehnologie No Frost, care nu necesită dezghețare, ceea ce ar trebui să reprezinte un motiv destul de bun pentru a-ți cumpăra și tu unul!