Cum funcționează Google Assistant, funcția care l-a făcut pe Liviu Dragnea să creadă că îi este ascultat telefonul – AUDIO

Neobișnuit cu funcțiile incluse default în terminalele cu sistem de operare Android, Liviu Dragnea le-a mărturisit jurnaliștilor că a descoperit cum telefonul arăta că-l ”ascultă”. În realitate, Liviu Dragnea descria modul de funcționare a Google Assistant.

Liviu Dragnea a declarat, marți, că s-a „speriat ”după ce, în timp ce se afla în sala de judecată, unde avocatul său Marian Nazat își susținea pledoaria, pe telefonul său mobil au apărut ”patru puncte luminoase” și textul ”se ascultă”.

Liderul PSD a susținut că avea telefonul deschis în timpul pledoariei. În acel moment, pe ecran „îmi apar patru puncte luminoase, ecranul se face două treimi alb și scrie se ascultă”. Liviu Dragnea a spus că pe ecranul telefonului a început să scrie „ce spunea Marian Nazar, în timp real”. Fix cuvintele prin care este descris serviciul de la Google.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Jurnaliștii i-au explicat lui Liviu Dragnea că este vorba despre Google Assistant, opțiune încorporată în orice telefon cu sistem Android.

„Sper să fie o aplicație la telefon pentru că eu sincer m-am speriat”, a spus Liviu Dragnea.

Google Assistant este disponibil acum atât pentru telefoanele cu Android cât și pentru iPhone, însă numai pentru primele vine inclus default. Noua opțiune este încorporată în smartphoneuri începând cu versiunea Android 6.0 Marshmallow.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS