Confidenţialitate

Cum au reușit românii de la Lightwave Theatre Company să ajungă până în sferturile de finală ale America’s Got Talent | VIDEO

Trupa de teatru de păpuși în mărime naturală Lightwave Theatre Company, din care face parte și colegul nostru Petru Stratulat, a ajuns până în sferturile de finală ale America’s Got Talent, unul dintre cele mai mari show-uri de televiziune din lume.

Lightwave Theatre Company, în sferturile de finală la America’s Got Talent, înseamnă Cristina-Andreea Ion, Petru Stratulat, Oana Mihaela Cercel, Roxana Neagu și Teodor Delciu. Ei sunt românii care au avut curajul să aplice la America’s Got Talent.

Europa FM a fost alături de ei în cele mai emoționante clipe, chiar înainte să urce pe scenă pentru a prezenta, în fața juriului american, momentul pregătit de ei pentru sferturile de finală.

Cristina-Andreea Ion și Petru Stratulat, doi dintre membrii trupei, și-au amintit parcursul lor la America’s Got Talent și cum au aplicat la acest show, fără să îndrăznească să viseze la un răspuns pozitiv din partea organizatorilor.

“Când am primit confirmarea că putem merge, am avut o secundă în care am fost tentați să renunțăm la idee. Atunci când știi că nu sunt șanse foarte mari, aplici fără frică. Dar când vine răspunsul Gata, veniți! O clipă de îndoială a existat, după care am spus că trebuie să facem asta până la capăt, vedem până unde ajungem și încercăm să arătăm ce avem noi mai bun”, a spus Petru Stratulat.

Prima probă, cea a preselecțiilor, nu a fost lipsită de peripeții. Au plecat în Statele Unite ale Americii, la Pasadena, chiar înainte de anularea zborurilor dinspre Europa, din cauza pandemiei de coronavirus.

“Am plecat din România fix la începutul pandemiei. Am plecat chiar când era încă ok, iar pe drum, deja ne gândeam că s-ar putea să nu putem să rămânem acolo, să ne întoarcă de la aeroport pentru că urma să se oprească zborurile dinspre Europa. Nu aveam nicio certitudine că mai putem filma acolo. Am filmat într-un stres continuu. Am aflat acolo că nu avem public, că un membru al juriului lipsește”, și-a amintit Cristina Ion.

După ce români au primit trei “DA” la preselecții, pandemia de coronavirus a dat peste cap organizarea show-ului.

În mod normal, Lightwave Theatre Company ar fi trebuit să fie din nou pe scena America’s Got Talent, în fața juriului format din Simon Cowell, Howie Mandel, Sofia Vergara și Heidi Klum.

Dar, din cauza pandemiei, în cadrul probei “Judge Cuts”, membrii juriului au selecționat cele mai bune momente dintre prestațiile care au obținut cel puțin trei “da” la audițiile care au avut loc în primăvară.

Momentul actorilor români i-a impresionat atât de tare pe membrii juriului, încât aceștia au decis ca trupa să meargă mai departe, în sferturile de finală.

După săptămâni de repetiții istovitoare, înaintea sferturilor de finală, emoțiile au fost mai puternice ca oricând pentru actorii români.

Am aflat de la ei care sunt provocările pregătirii unui moment pentru America’s Got Talent în plină pandemie, cum se desfășoară acest show din punct de vedere tehnic, cum reușesc actorii români să transmită emoție, prin păpușile lor, publicului aflat la 10 mii de kilometri distanță.

Cristina-Andreea Ion și Petru Stratulat ne-au mărturisit care sunt riscurile lor atunci când sunt pe scenă, la ce se gândesc, cum își pregătesc momentele și ce înseamnă pentru ei experiența America’s Got Talent.

“Avem ocazia să facem ceea ce știm noi să facem la un nivel mult mai înalt. Asta ne obligă pe noi să fim mult mai buni decât eram obișnuiți să fim pe scenă. Îmi dau seama că noi ne depășim, fără să vrem, limitele”, a spus Petru Stratulat.

“Pentru mine a fost un drum foarte important pe care a trebuit să-l parcurg, să învăț foarte mult din el, să gândesc mai mare, cu mai multă îndrăzneală, să depășesc niște limite”, a mărturisit Cristina Ion.

După proba din sferturile de finală, publicul american a fost cel care a decis că trupa nu va merge mai departe, în semifinală.

Foto: icsphoto