Cum au fost așteptați să dea Bacalaureatul elevii de la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara”

De astăzi au început probele examenului de Bacalureat. Peste 155.000 de absolvenți ai clasei a XII-a susțin Bacalaureatul, în această sesiune. Între pregătirile speciale în condițiile pandemiei de coronavirus se remarcaă modul în care au fost întâmpinați în aceast dimineață elevii unui liceu din Hunedoara.

Un banner imens pe care au fost imprimate fotografii ale absolvenților din promoția 2019-2020 de la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” a fost desfășurat pe pereții liceului.

Ideea a venit din partea a doi elevi, Vlad Fîntînă (clasa a XI-a) și Teodora Schiau (clasa a IX-a), care au primit sprijinul Consiliului Elevilor dar și al directorului liceului, care a finanțat realizarea bannerului.

”În momentul de față sunt în clasa a XI-a, dar am mulți prieteni în clasa a XII-a, care erau triști de faptul că nu vor avea parte de specificele evenimente ale absolvirii precum banchetul, predarea cheii sau Gaudeamusul, așa că m-am gândit că ar fi frumos să îi surprind cu ceva încurajator, care să le ridice moralul în această perioada dificilă.

Izolarea m-a făcut să realizez cât de important este să rămânem uniți, iar astfel am considerat că această inițiativă este cea mai potrivită pentru a le aminti colegilor noștri că nu am uitat de ei și că le suntem alături atunci când au nevoie. E un sentiment aparte să știi că ești susținut și apreciat de liceul tău. Întâmplător, am văzut o idee similară a unor colegi de la alt liceu din țară, de unde m-am și inspirat”, spune Vlad Fîntînă pentru Europa FM.

Pregătirea surprizei pentru absolvenții clasei a XII-a a durat două săptămâni, timp în care totul s-a derulat în secret, pentru a nu strica surpriza înainte de venirea lor pentru probele de la Bacalaureat.

”Împreună cu ajutorul unei colege din clasa a IX-a, Teodora Schiau, care este vicepreședinte a Consiliului Elevilor, care m-a ajutat în realizarea acestui proiect, le-am cerut celor de a XII-a poze cu pretextul că avem nevoie de ele pentru examenul de Bacalaureat și, unde nu am primit, am căutat pe diferite rețele de socializare.

Am facut asta deoarece am vrut să țin totul cât mai secret, deoarece mi-am dorit să fie o surpriza pentru ei”, povestește Vlad Fîntînă .

Gestul liceanului a devenit acum viral și a fost apreciat nu doar de elevii de la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS