Confidenţialitate

Cum arată viața unui copil care a fost crescut de SOS Satele Copiilor, după ce a împlinit 18 ani – AUDIO

Alexandru este acum student la Academia de Studii Economice din București, în anul I. El face parte din comunitatea de tineri al căror destin a fost schimbat de SOS Satele Copiilor. A ajuns de la o vârstă fragedă în grija organizației, iar mama socială i-a devenit un adevărat părinte și cel mai important ”ghid” într-o perioadă importantă a vieții sale, despre care povestește la Europa FM, în emisiunea O dimineață de milioane.

Alexandru  este un tânar activ, inteligent, dornic să capete cât mai multă experiență și să își clădeasca un viitor frumos. Este pasionat de sport și merge cu regularitate la sala de fitness, are un stil de viață sănatos și vrea să își ia certificat ca trainer sport. Știe că a primit o șansă la viața pe care și-o dorește și pentru că a ajuns într-un mediu în care copiilor li se suflă în aripi.

De când există SOS Satele Copiilor în România, adică de 25 de ani, sunt peste 40.000 de beneficiari ai proiectelor sale. Sunt mii de copii și părinți care își continuă viața de familie, fără a mai privi înapoi la problemele din trecut. Sunt copii care au primit o familie iubitoare, chiar dacă nu e cea naturală.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De multe ori nu e atât de simplu să primim o a doua șansă. Dar e foarte ușor să o oferim. Copiii care nu mai au părinții alături au nevoie de ajutorul tău. Oferă a doua șansă la o familie unui copil cu ajutorul SOS Satele Copiilor. Donează 2 euro/lună prin SMS la 8844 cu mesajul “Mama”.

SOS Satele Copiilor România

Anul acesta, SOS Satele Copiilor România aniversează 25 de ani de când primele două Sate SOS, din București și Cisnădie, și-au deschis porțile pentru copiii fără familie. În toți acești ani, 400 de copii și tineri au crescut în Satele SOS, alături de o Mamă SOS și de frații lor biologici sau sociali. Dintre tinerii care ieșiti de sub îngrijirea organizației, mai bine de 90% sunt bine integrați social, au o familie și un loc de muncă.

SOS militează ca frații să crească împreună, ca într-o familie. De multe ori, frații biologici s-au cunoscut în Satele SOS, iar de atunci au creat legaturi solide, pe viață. SOS a lansat pentru prima dată în România un studiu privind situația fraților din sistemul de protecție a copilului.

SOS Satele Copiilor România este o organizaţie neguvernamentală, membră a Federaţiei SOS Children’s Villages International, prezentă în 135 de ţări ale lumii.

În prezent, 1000 de copii și tineri sunt sprijiniți direct de organizație, dintre care aproape 200 cresc în Satele SOS România, din Bucureşti, Cisnădie – Sibiu şi Hemeiuş – Bacău. SOS Satele Copiilor România derulează, în paralel, servicii de prevenţie a abandonului, prin Centrele de Consiliere şi Sprijin pentru Copii şi Părinţi, precum și susținere școlară pentru copiii din zonele vulnerabile, prin Centrul de Zi Hemeiuș.