Confidenţialitate

Cum arată ultimul sondaj pe baza căruia PSD și-a decis candidatul la prezidențiale. PSD, pe locul trei în preferințele electoratului

Potrivit cifrelor prezentate în ședința CEX al PSD, pe primul loc s-ar afla PNL cu 31%, pe locul doi USR-PLUS cu 28% (USR – 25% și PLUS – 3%), și pe locul al treilea PSD cu 26%. Informațiile au ajuns în spațiul public ”pe surse” și ar fi preluate din prezentarea făcută de Marius Pieleanu.

Firma Avangarde, controlată de sociologul Marius Pieleanu, este folosită de PSD în mod tradițional pentru sondaje.

Am recuperat ceva din electoratul Pro România dar mai avem aproximativ 800 de mii de votanți PSD care nu au votat la europarlamentare și trebuie să îi recuperăm. În mod tradițional votează PSD dar vin din alte zone ideologice. Avem siguranța ca doamna Dăncilă va fi în turul doi dacă fiecare va trage pentru candidatul PSD. Condiția e să obțină scorul pe care astazi sondajele îl dau pentru PSD – 26%”, le-a explicat sociologul membrilor PSD, potrivit postului Digi24.

Într-o altă notă este însă informația prezentată public de liderul PRO România, care citează aceleași surse doar că publică o imagine în care PSD apare pe primul loc cu ”35-40%”, urmat de PNL cu ”19-25%”.

”CEX a luat act de un nou sondaj făcut de prietenul nostru Marius Pieleanu! Totul e bine – nu schimbați nimic- dormiți liniștit că aveti cifrele de la Pieleanu; e totul bine ca înainte de Europarlamentare”, a comentat Victor Ponta pe pagina lui de Facebook, prezentând o imagine cu procentele care ar fi fost prezentate azi conducerii PSD.