Cum arată stațiile de metrou de pe Magistrala 5 – GALERIE FOTO

Magistrala 5 de metrou, care are termenul de final 2018, a fost vizitată din nou de Asociația Pro Infrastructură. De această dată, reprezentanţii asociaţiei au fotografiat staţiile Orizont, Romancierilor, Constantin Brâncuși și Râul Doamnei.

“După vizita avută vineri, 8 decembrie, când am văzut stadiul pe Magistrala M5 de metrou în stațiile Eroilor 2, Academia Militară, Favorit, Tudor Vladimirescu, Parc Drumul Taberei și Valea Ialomiței, ieri am avut un nou maraton de aproximativ 5 ore pe șantier, fotografiind restul stațiilor: Orizont, Romancierilor, Constantin Brâncuși și Râul Doamnei.

De data aceasta am reușit să discutăm și cu doi importanți oficiali ai constructorului principal (Astaldi) pe care i-am întrebat cum stau cu banii și când finalizează lucrările. Ne-au comunicat că sunt mulțumiți în acest moment de stadiul financiar și că nu este o diferență mare între progresul fizic, în teren, și cel financiar. Se declară optimiști că termenul de final 2018 este fezabil pentru ei din punct de vedere constructiv.

În continuare noi suntem foarte precauți și rezervați cu acest termen, pentru că știm că sunt mulți pași birocratici de trecut, cum ar fi licitația pentru semnalizare/automatizare (și apoi execuția propriu-zisă a acestui contract: hardware/echipamente cât mai ales reglajele complicate și testele software) și negocierile cu Bombardier pentru contractul de automatizare în stația Eroilor. Blocajelor birocratice li se adaugă un volum imens de muncă rămas de executat, în special în stațiile mai întârziate (Râul Doamnei, Parc Drumul Taberei, Academia Militară sau Eroilor 2)”, au scris cei de la Asociația Pro Infrastructură.

Foto: Asociația Pro Infrastructură / Facebook

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS