Cum arată primul manual de bord literar al unei mașini

Sâmbătă se va lansa primul manual de bord literar al unei mașini, în cadrul Târgului Internațional Gaudeamus 2015. Ideea unui asemenea manual a venit de la Dacia şi agenţia Publicis România. Fiecare capitol este rescris în stil beletristic de mai mulți scriitori, jurnaliști și lideri de opinie din România.

„O serie de scriitori au acceptat să-şi pună verbul şi versul la treabă pentru a scrie împreună un manual non-conformist şi perfect inutil sub aspect tehnic.

Sunt oameni sprinteni la minte, flexibili şi gata să accepte prinsori.

Odată sabotată convenţia jargonului auto, autorii care rescriu capitolele ce urmează iau ca pretext câte o componentă a maşinii şi fac din ea pivotul unei povestioare, a unei năzăreli, a unui vis, a unui poem.”, scrie Radu Paraschivescu în prefaţa Manualului Alternativ de Bord Dacia.

Iv cel Naiv despre Sigurante

Scriitorii Marius Chivu, Radu Paraschivescu şi Iulian Tănase, alături de alţi lideri de opinie au reinventat capitole banale, precum: “Cheia”, “Comanda electrică”, “Airbag-ul”, “Levierul de viteze” sau “Bancheta din spate” cu poveștile și poeziile lor.

Lansarea Manualului Alternativ de Bord Daciade bord va avea loc sâmbătă, la ora 11.00, la Târgul Gaudeamus din Bucureşti.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS