Confidenţialitate

Cum arată primele treceri pentru pietoni 3D din București

“Ziua europeană fără accidente rutiere mortale” (EDWARD – European Day Without A Road Death) a fost  marcată în București de Asociația EDIT prin realizarea a trei treceri pentru pietoni 3D, primele de acest fel din Capitală.

În condițiile în care România rămâne pe primul loc în Europa la numărul de decese în urma accidentelor rutiere, prin iluzia optică pe care o creează trecerile de pietoni 3D, Asociația EDIT își propune să determine șoferii să încetinească în apropierea trecerilor pentru pietoni 3D, care se află la adresele strada Constantin Brâncuși, nr. 3, șoseaua Alexandriei 2A și Calea Văcărești intersectie cu str. Pridvorului.

Îmbrăcăți în negru, membrii din Asociația EDIT au traversat de mai multe ori pe trecerea 3D tocmai pentru a trage un semnal de alarmă asupra faptului că cele mai multe accidente în care sunt implicați copiii se întâmplă în jurul școlilor și pe trecerile pentru pietoni.

Proiectul avizat de către Comisia de Circulație si Poliția Română este primul de acest fel din București, realizat de Asociația EDIT cu sprijinul Swarco și Dumava.

Într-un comunicat transmis Europa FM,  EDIT anunță că va continua și proiectul “Ora de Educație Rutieră” și în noul an școlar 2019-2020, în București, dar totodată pregătește și programe educaționale în toată țara pentru copiii de la grădiniță, clasele primare și liceu.FOTO: Claudia Chelbea