Cum arată Papamobilul Dacia pe care Sanctitatea Sa Papa Francisc îl va folosi în România – GALERIE FOTO / VIDEO

Vineri ajunge în România Sanctitatea Sa Papa Francisc. Acesta va folosi pentru deplasare inclusiv un papamobil românesc.  Autoturismul a fost conceput de uzina Dacia şi SPP în conformitate cu normele de securitate.

Papamobilul românesc a fost realizat ca urmare a unei analize  a prezenţei Papei Francisc în alte ţări, care conform tradiţiei au oferit şi pus la dispoziţia Suveranului Pontif pentru deplasare, maşini de producţie autohtonă.

Momentul utilizării papamobilului românesc este decis deja, dar din motive de securitate această informaţie nu poate fi făcută publică deocamdată, după cum transmite echipa de protecție care se ocupă de vizita în România a Sanctității Sale Papa Francisc.

Papamobilul românesc a fost văzut şi agreat de Sanctitatea Sa Papa Francisc:

Din echipa de protecţie din România a Suveranului Pontif fac parte pe lângă ofiţerii SPP şi doi ofiţeri din garda Vaticanului, unul dintre ei fiind aghiotantul personal.

Vizita în România va fi a 29-a călătorie apostolică a Papei Francisc. Suveranul Pontif se va afla în ţara noastră de vineri până duminică, la invitaţia autorităţilor statului român şi a Bisericii Catolice din România.

Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa Papa Francisc va vizita Bucureştiul, Iaşul şi Blajul, precum şi sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc.

Vizita a fost pusă sub motto-ul „Să mergem împreună!”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS