Cum arată cel mai vechi restaurant din lume – GALERIE FOTO

Cel mai vechi restaurant din lume se află la Madrid și este în continuare foarte popular. Turiști din întreaga lume vin pentru a mânca în acest restaurant, potrivit businessinsider.com.

restaurantul Botin Eric Crama Shutterstock

Foto: Eric Crama / Shutterstock.com

Restaurantul Botín este recunoscut ca fiind cel mai vechi restaurant din lume. Localizat în Madrid, acesta a fost fondat în 1725 și este funcțional încă de atunci. Cel mai faimos fel de mâncare din restaurant este „cochinillo”, purcel de lapte prăjit.

restaurantul Botin Kiev.Victor Shutterstock

Foto: Kiev.Victor / Shutterstock.com

Restaurantul a intrat în Cartea Recordurilor după ce a fost efectuată o investigație independentă pentru a garanta că afacerea îndeplinea cerințele: și-a menținut numele, a fost în același loc și nu și-a întrerupt activitatea. Distincția a fost primită datorită unui client care a insistat să contacteze organizația.

restaurantul Botin 3 Kiev.Victor Shutterstock

Foto: Kiev.Victor / Shutterstock.com

O parte a restaurantului a fost transformată în muzeu datorită istoricului acestuita. De asemenea, restaurantul este menționat și în câteva cărți ale lui Ernest Hemingway.

restaurantul Botin 2 Kiev.Victor Shutterstock

Foto: Kiev.Victor / Shutterstock.com

Ultima scenă din cea mai faimoasă nuvelă a scriitorului „The sun also rises / Și soarele se ridică” fiind plasată în incinta restaurantului, când personajul principal stă la o masă și mănâncă purcel de lapte prăjit.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS