Cum arată cea mai scumpă casă de păpuşi din lume – GALERIE FOTO

Astolat Dollhouse Castle este cea mai scumpă casă de păpuşi din lume. Aceasta a fost evaluată la valoarea totală de 8,5 milioane de dolari, doar un set de tacâmuri de argint din interiorul castelului valorând 5 mii de dolari.

Artista specializată în miniaturi Elaine Diehl a construit castelul după ce s-a inspirat din balada “Lady of Shalott”, scrisă de Alfred Tennyson, și a lucrat ani la el timp de 13 ani, începând din 1974 şi până în 1987.

Deosebit de bine lucrat, castelul are o înălţime de 2, 74 metri, 29 de camere, împărţite pe 7 etaje, include un turn al vrăjitorului, o pivniţă cu vinuri, o sală de baluri şi conţine peste 10.000 de piese de interior create de artizani din lumea întreagă.

Castelul a fost vândut în anul 1996 familiei Freeman din Long Island, SUA. Cuplul Michael şi Lois Freeman, al cărui nepot suferă de autism, va expune castelul peste câteva zile în Manhattan, SUA, pentru a strânge fonduri destinate copiilor fără posibilităţi şi pentru a sprijini cercetările în tratarea autismului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare