Confidenţialitate

Cum alegi sacoul bărbătesc potrivit – 4 criterii (P)

Atunci când vine vorba despre sacourile bărbătești, este necesar să ții cont de câteva sfaturi de bază pentru a fi sigur că faci alegerea potrivită pentru tine. În materialul pe care tocmai ce îl citești ți-am pregătit o serie de sfaturi care să te ajute în acest sens pentru ca tu să faci o alegere bună și fără prea multe bătăi de cap.

Unii dintre domni pot să aibă diverse probleme atunci când este necesar să își aleagă haine potrivite, mai ales pentru că mulți dintre ei nu au neapărat o pasiune pentru shopping sau pentru haine. În orice caz, nu trebuie să pui o presiune prea mare pe momentele în care trebuie să îți alegi hainele pentru bărbați pentru că – așa cum ziceam și mai devreme, este necesar să ții cont doar de câteva reguli de bază.

Te invităm să afli care sunt cele mai importante criterii pe care trebuie să le ai în vedere atunci când alegi sacourile bărbătești.

  1. Ocazia pentru care alegi sacoul

Unul dintre cele mai importante criterii este acela de a ține cont de ocazia pentru care va trebui să alegi sacoul bărbătesc respectiv. Spre exemplu, dacă va fi necesar să porți sacoul la birou, în funcție de domeniul tău de activitate, va fi necesar fie să alegi un sacou casual, fie să alegi un sacou mult mai elegant. Dacă vorbim despre contextele mai relaxate, cum ar fi o ieșire în oraș sau o plimbare cu prietenii, în această situație poți să optezi pentru un sacou casual sau chiar sport. Iar dacă în fine va trebui să participi la un eveniment special, ca o gală, o nuntă sau un alt eveniment de seară, te sfătium să te orientezi către sacouri bărbătești elegante, care să respecte eticheta evenimentului în cauză.

  1. Stilul tău

Un alt criteriu foarte important de care trebuie să ții cont și care își dispută locul cu primul, este stilul tău vestimentar preferat. Alege sacourile bărbătești și în funcție de acest criteriu deoarece este extrem de important ca stilul tău personal vestimentar să se regăsească în orice piesă vestimentară alegi să porți. Astfel, vei ști către ce fel de sacou trebuie să te îndrepți, astfel încât să te simți bine în orice ai purta.

  1. Calitatea trebuie să primeze

Nu uita că orice fel de model de sacouri bărbătești ai prefera și orice stil vestimentar ai alege să porți, este extrem de important ca sacourile să fie de calitate și anume să fie confecționate din materiale bune și care să îți pună corpul într-o lumină bună, dar care să și reziste în timp. Chiar dacă sacourile bărbătești de calitate pot să aibă un preț mai ridicat, te asigurăm că merită investiția deoarece acestea vor fi mai rezistente și vei constata că în timp îți vei recupera investiția inițială pe care ai făcut-o.

  1. Măsurile potrivite

Încă ceva extrem de important la care trebuie neapărat să fii atent sunt măsurile. sacourilor bărbătești și anume trebuie să acorzi o importanță deosebită umerilor, taliei, lungimii sacoului, croielii acestuia, dar și lungimii mânecilor.

Deci te sfătuim să alegi o măsură care să te avantajeze și să ți se potrivească ție deoarece în cazul în care bustul, talia sau umerii nu sunt bine conturați de către sacou, imaginea de ansamblu nu va fi una prea fericită. De asemenea, asigură-te că lungimea mânecilor este și ea una bună și anume mânecile ar trebui să îi permită mânecilor cămășii tale să se vadă pe dedesubt, dar în același timp să se oprească exact la încheietura mâinii tale. În ceea ce privește lungimea totală a sacourilor bărbătești, acestea trebuie să se potrivească înălțimii tale, iar o regulă generală este aceea că sacoul ar trebui să se termine aproximativ la jumătatea feselor și astfel să-ți acopere șoldurile.

Acum, că știi care sunt cele mai importante criterii pe care le ai în vedere atunci când îți alegi sacourile bărbătești, nu îți mai rămâne decât să ții cont de acestea și să îți achiziționezi modelele perfecte pentru tine.