Confidenţialitate

Cum a fost la Summer Well 2016 – un festival ca o vacanță

Festivalul Summer Well s-a desfășurat pentru al 6-lea an consecutiv în locația tradițională, pe frumosul domeniu Știrbey din Buftea. Mii de iubitori de muzică au venit să-i asculte pe The Chemical Brothers, Hurts, The Neighbourhood, Years & Years, și alte trupe precum Crystal Fighters, BØRNS, Sundara Karma, Milky Chance, Blossoms sau HÆLOS.

Ziua 1

După drumul de jumătate de oră până la festival, care, fie vorba între noi, a fost cam aglomerat, totul s-a schimbat. O mulțime de oameni îmbrăcați colorat se plimbau pe aleile domeniului Știrbey în așteptarea concertelor. Dar nu vă gândiți că în acest timp n-aveai ce face. Puteai să te dai pe lac cu un soi de canoe, să faci turul domeniului și să aflii povestea lui, să te dai cu tiroliana, să vezi ce mai e pe la standuri sau să guști din mâncărurile preparate de cei de acolo.

14087397_1237586519625119_561955490_o

Sundara Karma a deschis ediția 2016 a festivalului Summer Well, o trupă de britanici care își va lansa primul album în 2017. Lumea a ascultat piesele băieților într-o atmosferă relaxată, întinși pe iarba din fața scenei. Era doar încălzirea pentru ceea ce avea să urmeze.

BØRNS și-a făcut apariția pe scenă, iar publicul parcă s-a mai animat. Americanul a venit îmbrăcat super non-conformist și ne-a încântat cu piese precum “Seeing Stars”, “Electric Love” sau “American Money”. Toată muzica lui are un vibe interesant, e un artist de urmărit!

Britanicii de la Crystal Fighters ne-au vorbit despre iubire și au oferit un show de excepție, plin de energie. Nu aveai cum să stai locului pe piesele lor cu influențe folk și indie rock. Am fredonat “Follow“, “You & I” și “Love Natural“.

Când The Neighbourhood a intrat pe scenă, țipetele tipelor din public au atins cote maxime. Jesse, solistul trupei, s-a dezbrăcat de jacheta de piele după prima piesă, și din nou fanele au fost în delir. Am ascultat melodii cunoscute precum „Cry Baby”, „Daddy Issues” sau “Afraid“, culminând cu mega-hitul “Sweater Weather“. Un show drăguț oferit de americani, dar cu siguranță sub așteptări, interpretarea live a lăsat de dorit.

Cea mai așteptată trupă a serii, Hurts, a urcat pe scenă exact la ora stabilită, 23:30. Deși sunt pentru a 4-a oară în România și pentru a doua oară la Summer Well, publicul prezent a reacționat extrem de bine la prestația băieților de la HurtsTheo Hutchcraft ne-a salutat în română și ne-a mărturisit că este o plăcere pentru ei să fie din nou în România, unde au filmat chiar și un videoclip, pentru piesa Sunday. Au urmat piesele “Why“, “Rolling Stone” și momentul cu luminile telefoanelor aprinse pe piesa “Illuminated“. Theo a părut vizibil impresionat de ceea ce se întâmpla și ne-a mulțumit încă o dată în limba română. Refrenul de la “Wonderful Life” a fost cântat la unison de toți cei prezenți și lumea nu i-a lăsat să plece până nu s-au întors la bis.

Ziua 2

Porțile festivalului s-au deschis la orele 15, iar HÆLOS au deschis ziua a doua de la ora 18. Au urmat cei de la Blossoms, o trupă din Marea Britanie care îmbină sound-uri din zona indie, rock și alternative rock.

La ora 20:30, cei de la Milky Chance au salutat publicul și au cântat piese precum “Flashed Junk Mind” și “Stolen Dance”, piese ce au fost gustate la maxim de publicul prezent.

14087497_1237586516291786_491348716_o

Years&Years probabil că a oferit cel mai tare show al întregului festival. Încă de la primele acorduri ale celebrei melodii “Take Shelter” s-a creat o legătură specială între Olly și fani. Acesta ne-a spus că este cel mai bun show al verii. Piesa “Desire” a reprezentat un alt moment frumos al serii, când solistul a predat ștafeta publicului. Refrenul s-a cântat de 3 ori, doar cu ajutorul bandului pe fundal, iar Olly a spus: “Sunteți nebuni!”.

14113970_1237586506291787_362076347_o

Festivalul a fost încheiat de cei de la The Chemical Brothers, aflați pentru a doua oară în România. Au ales să nu interacționeze deloc cu cei prezenți și au făcut ce știu ei mai bine: au mixat. Muzica electronică a mers la fix cu proiecțiile impresionante care au rulat în spatele băieților.

14045355_1237586502958454_553679398_o

Organizatorii au anunțat deja că Summer Well va avea loc și în 2017, pe 12 și 13 august.