Confidenţialitate

Cum a arătat cel mai lung zbor fără escală, pe distanţa New York – Sydney – GALERIE FOTO

16.200 de kilometri și un zbor, fără escală, de 19 ore și 16 minute. Qantas a realizat cel mai lung zbor fără escală cu un avion comercial, care a străbătut distanţa New York – Sydney în peste 19 ore, având la bord 50 de pasageri şi membri ai echipajului.

Printre pasageri s-a aflat și fotograful companiei, James D Morgan, care a surprins atmosfera de la decolare, din timpul zborului, dar și modul în care a fost primită aeronava în Sydney.

A fost primul dintr-o serie de trei zboruri pe distanţe foarte lungi prevăzute de compania australiană Qantas în 2019.

Qantas, care va testa şi un zbor direct între Londra şi Sydney, doreşte să opereze zboruri comerciale regulate pe distanţe lungi.

Pentru zborul-test din acest weekend, Qantas a modificat un avion Boeing 787-9 Dreamliner: cabina a fost redusă, pentru a permite ca rezervorul de carburant să fie umplut la capacitate maximă, iar numărul pasagerilor şi cantitatea de bagaje au fost reduse.

Toate emisiile de carbon vor fi compensate prin alte măsuri, pentru a reduce poluarea atmosferei cu gaze cu efect de seră, au precizat reprezentanţii companiei Qantas.

40 de pasageri, inclusiv directori ai companiei Qantas, oameni de ştiinţă şi jurnalişti, şi 10 membri ai echipajului s-au aflat la bordul aeronavei.

Patru piloţi s-au succedat la comenzile avionului în timpul acestui zbor.

FOTO: James D Morgan/Qantas