Confidenţialitate

Culoarea preferată chiar are legătură cu personalitatea noastră?

Există numeroase studii și cercetări care indică o legătură între culorile pe care le preferăm și trăsăturile de personalitate. Poate de aici și o preocupare tot mai mare pentru a studia influența culorilor asupra comportamentelor noastre, dar și statisticile și ”standardele” stabilite în diferite industrii în ceea ce privește culorile.

De exemplu, culoarea anului 2018 aleasă de prestigiosul institut Pantone este violet-aprins. „Violetul este o culoare complexă. Trăim vremuri complexe, iar vremurile complexe cer culori complexe“, a declarat directorul executiv al institutului, Lee Eiseman. Anul trecut, Pantone a ales „verdele proaspăt“ drept culoarea 2017 într-o încercare de a atrage atenţia asupra „climatului politic global destul de turbulent din ultima perioadă“.

În Clubul de Weekend, vineri seara, căutăm la Europa FM să testăm cu ajutorul ascultătorilor cât de aproape sunt concluziile specialiștilor față de percepțiile fiecăruia dintre noi asupra propriei personalitați. Dacă în urmă cu o săptămână am încercat să aflăm în direct dacă este o legătură între zodie și personalitatea șoferilor, acum ne uităm la culori și eventuala legătură dintre acestea și personalitate.

Care este cea mai veche culoare

În luna iulie a acestui an, oamenii de știință au descoperit cele mai vechi culori din lume, provenite de la roci vechi din deșertul Sahara, fiind analizate de Universitatea Națională Australiană (ANU).

Pigmenții vechi de 1,1 miliarde de ani au o nuanță roz luminos, dar variază de la roșu sângeriu la purpuriu în formă concentrată. Specialiștii susțin că este vorba de molecule fosilizate ale clorofilei produse de organismele marine.

“Imaginați-vă că ați putea găsi o piele dinozaur fosilizată, care încă are culoarea originală, verde sau albastră … acesta este exact tipul de descoperire pe care l-am făcut. Acestea sunt molecule reale, cele mai vechi molecule colorate din lume. Când sunt ținute în lumina soarelui, ele sunt de fapt roz neon”, a declarat profesorul Jochen Brocks de la Universitatea Națională Australiană (ANU).